Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Preblizu

Eleanor Moran
Preblizu
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3259-5
Naslov izvirnika Too close for comfort
Prevod Ana Koren

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
382 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
leposlovje > kriminalni roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Mia Cosgrove je nadarjena psihoterapevtka z uspešno kariero, a ko prejme obupan klic najboljše prijateljice Lysette, obesi delo in zasebno življenje na klin in ji odhiti na pomoč. Lysettina prijateljica Sarah se je z vrha garažne hiše pognala v smrt, na telefonu ob njenem truplu pa so našli nenaslovljeno in neposlano sporočilo: Oprosti.

Policija je najprej prepričana, da gre za samomor, ko pa mestece pretrese še ena smrt, zaprosijo za Mijino pomoč. Zakaj so Sarahine prijateljice tako skrivnostne in zadržane, ko beseda nanese na njihovo lepo in nenavadno prijateljico? Kako visoko ceno bo morala plačati Mia, če želi odkriti, kaj se je v resnici zgodilo?

Eleanor Moran je izvršna producentka za televizijski program TV Drama. V svoji dolgoletni karieri pri televizijski hiši BBC je sodelovala pri ustvarjanju različnih nanizank, kot sta Rim in Biti človek, poleg tega pa tudi pri številnih biografskih dramah, kot sta Enid in Shirley. Eleanor je odrasla v severnem Londonu, kjer še vedno prebiva. To je njen šesti roman.

Recenzija Bukla

Izzivalna psihološka drama, ki kljub razpletu bralca pušča v majhni negotovosti in dvomu glede zaupanja v medosebne odnose. Mia Cosgrove priskoči na pomoč prijateljici Lysette, ki jo v stiski pokliče, ko njena prijateljica Sarah domnevno stori samomor. Kmalu za Sarah umre tudi učitelj Peter s poslovilnim sporočilom, ki namiguje na to, da Sarina smrt morda le ni bila njena izbira. Previdno in skrivnostno govorjenje o pokojnici psihoterapevtko Cosgrove vzburja in na podlagi številnih namigov ter naključnih spodrsljajev se kaj kmalu izkaže, da je tamkajšnji krog prijateljic z zvito in pretkano Kimberly na čelu ustvaril klopčič premišljenih in hkrati zmedenih spletk in laži. Ko se tudi Lysette do Mie začne obnašati nenavadno, se Mia odloči, da bo spletkam prišla do dna, čeprav za to na kocko postavi partnerski odnos in dolgoletno prijateljstvo. Resnica je pomembnejša od strupenih laži.

Diana Volčjak, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...