Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rdeča pomaranča

Harriet Tyce
Rdeča pomaranča
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4186-3
Naslov izvirnika Blood Orange
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Marko Bogataj
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
294 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Zavedam se, da je to, kar počnem, narobe. A ne morem prenehati.

Alison ima vse. Ljubečega moža, ljubko hčerko in uspešno kariero. V roke dobi primer umora, ki ga mora zagovarjati. Toda nič ni, kot se zdi …

Samo še eno noč. Potem bom končala.
Alison preveč pije. Zanemarja družino. Zapletla se je s sodelavcem, ki nemara celo zanjo prestopi preveč mej.

Jaz sem ga ubila. Morali bi me zapreti.
Alisonina stranka ne zanika, da je zabodla svojega moža – hoče priznati krivdo. In vendar je z njeno zgodbo nekaj hudo narobe. Zdi se, da če bo Alison rešila to žensko, bo rešila tudi sebe.

Opazujem te. Vem, kaj počneš.
Nekdo pozna Alisonino skrivnost. Nekdo, ki hoče, da plača za svoja dejanja, in ki se ne bo ustavil, dokler ne bo izgubila vsega …

Recenzija Bukla

Prvenec škotske avtorice bo navdušil vse, ki imajo radi knjige s hitrim tempom, čeprav si zgodba na začetku vzame čas, da v maniri »izseka iz življenja« večplastno predstavi osrednjo pripovedovalko Alison. Ta je na videz zgledna žena in mati mlade hčerke ter zaposlena kot uspešna in deloholična odvetnica. Toda bolj kot jo spoznavamo, odkrivamo, da ima probleme z alkoholom, zanemarja družino in vara moža s svojim sodelavcem, ki se mu podrejeno prepušča strastem z grobim seksom. Čeprav si po vsaki nebrzdani noči obljublja, da je bilo to zadnjič, je več kot jasno, da se ne more upreti pohujšljivostim. Alison je prepričana, da ima svoje življenje pod kontrolo. Še posebej, ker bo prvič vodila primer umora – zagovarjala bo stranko, ki je zabodla svojega moža. Toda primer je bolj zapleten, kot se zdi, ko pa od neznane številke prejme sms »Opazujem te. Vem kaj počneš.«, se roman pospešeno začne cepiti v turbulenten triler, ki v sebi poveže družinski noir in sodno ter (rahlo erotično) ljubezensko dramo. Sodobno in zgoščeno delo, ki nas popelje v osrčje temačnih obsedenosti in strasti.

Aleš Cimprič, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...