Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sanctus

Simon Toyne
Sanctus
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-00-1362-4
Naslov izvirnika Sanctus
Leto izdaje izvirnika 2011
Prevod Barbara Vitez
Urejanje Sandra Stevanovič

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
700 g
447 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Žrtev enega moža ogrozi zaroto, staro toliko kot človeštvo. In zaradi poguma ene ženske bo morda grozljiva resnica končno razkrita.

Ali se bo človeštvo zmožno soočiti z njo?

Moški se požene v smrt z veličastne citadele v zgodovinskem turškem mestu Ruin. Vendar ne gre za navaden samomor, temveč za simbolično dejanje. Za dobrodelnico Kathryn Mann in peščico drugih,ki poznajo ozadje, je to klic k ukrepanju. Za skrivnostne fanatike v meniških kapucah, ki prebivajo v citadeli, pa bi lahko pomenil konec vsega, kar so ustvarili – in da bi to preprečili, so pripravljeni kršiti vse zakone.

Za Liv Adamsen, kriminalistično novinarko, pa pomeni začetek grozljivega in nevarnega potovanja v osrčje lastne identitete. To potovanje se zaključi z odkritjem, ki bo spremenilo vse …

Leta 2007 je Simon Toyne pustil službo v upanju, da uresniči svojo dolgoletno željo in napiše triler. Medtem je kot svobodnjak služil denar, da je lahko plačeval račune, dokler ni bil Sanctus zaključen. To je njegov prvi roman, ki so ga prevedli že v 23 jezikov.

Recenzija Bukla

Avtor, ki je bil dvajset let zaposlen na televiziji, je leta 2007 dal odpoved v upanju, da uresniči svojo željo in napiše srhljivko. Njegov prvenec, Sanctus, je prvi del trilogije Ruin, v katerem popelje bralca v zgodovinsko turško mesto Ruin. Tam se zgodi nekaj, kar pretrese medije. Turisti so opazili moža v meniški kuti na vrhu citadele, postavljenega v položaj nekakšnega križa, nihče pa ni pričakoval, da bo skočil. Za humanitarno delavko Katheryn Mann in njenega očeta je ta nenavaden samomor znamenje, za novinarko Liv Adamsen začetek odkrivanja neke osebne zgodbe, za krute menihe v citadeli pa predstavlja grozljivo možnost, da bo skrivnost, varovana skozi toliko stoletij, pobegnila čez njihove zidove. Za žanr značilna kratka poglavja narekujejo hitro in napeto dogajanje srhljivke o apokaliptični zaroti.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...