Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Smrt gospe Westaway

Ruth Ware
Smrt gospe Westaway
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-00-3963-1
Naslov izvirnika The death of Mrs. Westaway
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Miro Mrak
Urejanje Petra Brezinščak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
378 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Četrta srhljivka avtorice uspešnic Povabilo, Ženska v kabini številka 10 in Igra laži

Mlada Harriet Westaway se komaj prebija iz dneva v dan, poleg tega pa se je še čez glavo zadolžila pri posojevalcih denarja. Ko nekega dne prejme pismo, da ji je sorodnica iz Cornwalla v oporoki zapustila premoženje, se zdi, da ji je življenje ponudilo popolno rešitev iz težav. A ker je pri osemnajstih izgubila mater, starih staršev pa tudi nima več živih, je prepričana, da nimajo prave osebe.
Ko ji izterjevalci dolga vse bolj dihajo za ovratnik, se odloči, da bo vseeno odpotovala v Cornwall in poskusila srečo. Toda ko prispe na pogreb gospe Westaway in se nastani v pokojničini hiši skupaj z drugimi dediči, spozna, da se je zapletla v nekaj mnogo bolj zloveščega kot zgolj goljufijo …

Recenzija Bukla

Enaindvajsetletna Harriet Westaway se preživlja z branjem tarota. Zasluži komaj za sproti, kaj šele, da bi vrnila dolg posojevalcu denarja. Nato nepričakovano prejme pismo, da je umrla njena babica Hester Mary Westaway. Vabljena je na branje oporoke glede izplačila dediščine. Toda Harriet prvič sliši za gospo Westaway, njena pokojna mati je ni nikdar omen­jala, očeta ni poznala. Gre za napako? Kljub vsemu se odpravi na pot, saj bi ji že nekaj tisoč funtov pomagalo iz denarnih težav, a srečanje z dediči, tremi sinovi preminule gospe, se kmalu sprevrže v zapleteni vrtinec družinskih (tudi njene?) skrivnosti, ki v sebi nosijo nekaj zloveščega. Britanska pisateljica srhljivih uspešnic (Povabilo, Ženska v kabini številka 10, Igra laži) še četrtič dokazuje, da je mojstrica napetih zgodb. Skrivnostni (mystery) roman Smrt gospe Westaway odlikuje otipljivo grajenje vzdušja, ki se močno opira na gotsko izročilo. Čeprav gre sprva za dokaj umirjeno (a vseeno temačno) odvozlavanje skrivnosti družine Westaway, roman kasneje stopnjuje na suspenzu. Ob tem pa tako pisateljičin slog pisanja, ki se ga drži nekakšna staromodna očarljivost, kot premišljeno uravnotežena zgodba poskrbita za pravo žanrsko poslastico.

Aleš Cimprič, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...