Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zlata kletka

Camilla Läckberg
Zlata kletka
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4196-2
Naslov izvirnika En bur av guld
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Danni Stražar
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
330 g
380 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > srhljivi roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dramatična pripoved o izdaji in maščevanju izpod peresa ene najboljših skandinavskih avtoric kriminalk!

Popolnega moža, ljubljeno hčer in razkošno stanovanje v najboljšem predelu Stockholma. Vendar jo lovijo mračni spomini na odraščanje v Fjällbacki in čedalje bolj se počuti kot ujetnica v zlati kletki. Nekoč je bila odločna ženska z ambicijami, vendar se je zaradi Jacka vsemu odpovedala. Ko jo ta izda, se ji podre ves svet. Nenadoma nima prav ničesar več. Najprej ohromi, nato pa se odloči, da mu bo vrnila, in začne načrtovati strašno maščevanje …

Po desetih kriminalkah o Fjällbacki se je Camilla Läckberg odločila za novo smer z dramatično pripovedjo o izdaji, povračilu in maščevanju. Zlata kletka je pretresljiv roman o ženski, ki je bila prevarana in izkoriščena, vendar se kot feniks dvigne iz pepela in prevzame nadzor nad svojo usodo.

Recenzija Bukla

V slovenščini že imamo deset romanov švedske kraljice kriminalk Camille Läckberg (1974), ta pa je z Zlato kletko (ki jo boste za sedaj neuspešno iskali v angleščini, saj vanjo še ni prevedena, izvirno je v švedščini izšla letos) stopila na nov teren, ki ga boste prepoznali iz mnogih najatraktivnejših angleško govorečih žanrskih knjig zadnjega obdobja. Zgodba poteka dvostezno, v obeh pa je glavna Faye (oziroma Matilda), za katero se zdi, da ima kot mlada poročena ženska vse, kar si lahko želi: premožnega in dobro grajenega moža Jacka (druga zgodba pokaže, kako sta se spoznala in začela razmerje), ki jo je pripravil do tega, da je svojo kariero obesila na klin in se povsem posvetila njemu in hčerki (tudi s tem, da mu kot za šalo izpolni tudi njegove seksualne fantazije, o katerih sanjari med gledanjem spletne pornografije) ter se preobrazila v popolno gospodinjo, in luksuzno življenje in stanovanje, v katerem je največji problem, če na marmorju ostane madež vrhunskega rdečega vina. Seveda pa pod to blestečo površino brbota: ko Jack Faye izda, se ji podre svet in za trenutek je videti, da na tem svetu nima ničesar več. A to ne traja dolgo: Faye se zbere in odloči, da se bo vrnila. Maščevanje je namreč najlepše servirati ­hladno – in hladnokrvno.

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...