Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Cash

I see a darkness
Reinhard Kleist
Cash
27,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-274-022-1
Leto izdaje izvirnika 2006
Prevod Urška Brodar
Spremna beseda Franz Dobler
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17,5 cm
590 g
221 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Johnny Cash, najbolj znan country pevec vseh časov, upornik – legenda že za časa življenja.

Renomirani avtor stripa Reinhard Kleist v svojem romanu v stripu napeto in s predirljivimi likovnimi orisi opisuje razgibano življenje »moža v črnem«: od njegovih zgodnjih koncertov z Elvisom, tja do proslulega dogodka v zaporu Folsom, spričo katerega Cash koncem šestdesetih let prejšnjega stoletja postane najslavnejši glas Amerike, do umetnikovega spektakularnega povratka. Razburljiva knjiga, skozi katero na edinstven način spoznamo velikega Johnnyja Casha.

Recenzija Bukla

Po smrti Johnnyja Casha (1932–2003), »moža v črnem« in enega od najbolj unikatnih glasov ameriške country glasbe, se je zanimanje zanj začelo povečevati, pospešek pa mu je dala tudi ekranizacija njegove biografije Hoja po robu leta 2005 z Joaquinom Phoenixom kot Cashem in Reese Witherspoon kot njegovo drugo ženo June Carter v glavnih vlogah. Roman v stripu Cash. I see a darkness je zato na prvi pogled videti kot nekaj že videnega, čeprav je res, da je bil narisan pred filmom oziroma hkrati z njim. Že prve strani pa pokažejo, da se Reinhard Kleist (1970), sicer Nemec s kar nekaj striparskimi deli za seboj, pri upodobitvi Cashevega življenja po orisu mladosti in prvih glasbenih poskusih ni osredinil na usodno in sentimentalno ljubezensko zgodbo med Johnnyjem in June, temveč je prepričljivo pokukal tudi na temno stran Cashevega bivanja, od degradacije njegovega prvega zakona do njegovih odvisnosti, ki so ga uničevale, pri čemer je vse skupaj lepo uokviril v Cashev slavni nastop v zaporu Folson leta 1968. Johnny Cash v črno-belem noir stilu, ki mu najbrž najbolje pristaja.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...