Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čudežno jajce; Stoti Smrkec; Lačni Smrk

Peyo, Yvan Delporte
Čudežno jajce; Stoti Smrkec; Lačni Smrk
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Graffit
Zbirka Smrkci
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6145-44-2

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 21,5 cm
450 g
62 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
belgijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Smrkci so navdušeni! Našli so čudežno jajce, ki izpolni vse, kar si zaželijo! Nekdo bi bil rad velik, drugi bogat, tretji zelen in četrti bi imel krilatega slona … Toda želje so lahko dvorezen meč, če je posredi nevoščljivost, in kmalu se izpolnjevanje želja spremeni v nezdravo tekmovanje. Kako se bo vse skupaj razpletlo, ali bodo Smrkci znova zaživeli v slogi, izveste v zgodbi Čudežno jajce! V četrtem albumu o malih modrih bitjih sta tudi zgodbi Stoti Smrkec, v kateri Ata Smrk obupano išče manjkajočega Smrkca za lunin ples, in Lažni smrk, kjer zlobni čarovnik Gargamel znova kuje strašno maščevanje.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Smrketa in Čudežno jajce.)

3. in 4. album Smrkcev, teh navihanih modrih bitij, ki prihajajo iz Belgije, predstavljata pet novih zgodb. V zgodbi Smrketa Gargamel pošlje Smrketo, ki naj bi vnesla razdor v smrčjo skupnost, v Lažnem Smrku pa se v Smrkca zakrinka kar sam. V Stotem Smrkcu Puhlica izdela ogledalo, da bi se lažje občudoval, a po pomoti ustvari svojega zrcalnega Smrkca, v Čudežnem jajcu se odločijo speči torto, a jim od sestavin zmanjka jajce, zato se ga odločijo ukrasti kokoši, v Smrčji lakoti pa jim pogori zaloga hrane za zimo, zato se odpravijo s trebuhom za kruhom. Zgodbe bogatita nepogrešljiva situacijska komika in smrkastično smrčje narečje.

Veronika Šoster, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...