Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dežela potomcev

Gipi
Dežela potomcev

Zaradi različnih vzrokov knjige ni možno kupiti. Za več informacij nas kontaktirajte.

Povej naprej

Založba Forum
Zbirka Ambasada Strip
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6553-84-1
Prevod Bojan Albahari
Urejanje Katerina Mirović, Tanja Skale

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 17 cm
840 g
290 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
italijansko leposlovje

O knjigi

O razlogih in vzrokih, ki so pripeljali do konca, bi lahko napisali cela poglavja zgodovinskih knjig. A po koncu ni bila napisana niti ena knjiga.

Ob zastrupljenem jezeru, na obalo katerega naplavlja trupla, se razteza Dežela potomcev, ki jo je mojstrsko upodobil priznani italijanski stripovski avtor Gian Alfonso Pacinotti, bolj znan kot Gipi.
V neki postapokaliptični prihodnosti je človečnost tistih redkih ljudi, ki še poseljujejo opustošen in surov svet, v katerem ni prostora za nežnost, postavljena pred preizkušnjo. Z njo se soočita tudi fanta, ki z očetom živita odmaknjeno od domnevno nevarnih človeških skupnosti. Nasilen dogodek prekine njun vsakdan in ju spodbudi, da se odpravita v svet iskat nov smisel življenja kot tudi lastno identiteto.
Nezmotljivo artistična, gipijevsko dosledna in vizualno pismenemu bralcu zelo všečna črno-bela risba s spretnim kadriranjem in bogato ekspresivnostjo brezšivno podpira zanimivo zgodbo, ki načenja univerzalna vprašanja človeškosti, identitete posameznika in njegove vloge v svetu in nagovarja bralce iz vseh okolij in družb, ne da bi pri tem izgubila svojo pripovedno moč.

Recenzija Bukla

Distopični, minimalistično post apokaliptični in napeti risoroman o času (naših?) potomcev, kjer dva najstniška sinova skupaj z očetom s skromnimi sredstvi živita odmaknjeno v koči ob jezeru. Stroga vzgoja očeta, ki jima prepoveduje tesnejše stike z ljudmi, ki živijo na drugih koncih jezera, v sinovih budita zanimanje, kaj se nahaja na drugi strani njihovega poznanega življenjskega prostora, a tudi agresijo, saj se z očetom ne strinjata zaradi njegova odnosa do njiju. Nezaupanje med njimi povečuje dejstvo, da oče veliko časa preživi ob pisanju dnevnika, ki pa ga sinova ne moreta prebrati, saj tega ne znata. Vse skupaj se spremeni, ko oče umre, onadva pa se z njegovim zvezkom odpravita na pot spoznanja. Dežela potomcev iz leta 2016 je delo cenjenega italijanskega striparja Giana Alfonsa Pacinottija - Gipija (1963), ki je prejel številne mednarodne nagrade, med drugim pa je tudi avtor kratkih filmov in neodvisnih videov.

Samo Rugelj, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...