Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Evropa

I-III
Tomaž Lavrič
Evropa

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Buch
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93315-6-9
Naslov izvirnika Europa Sans Frontiere
Podnaslov izvirnika I-III
Leto izdaje izvirnika 2003
Prevod Mihael Šorl
Urejanje Aleksander Buh
Koloriranje Martin, Patricia Faucon

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 22,5 cm
930 g
144 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip

Založnik o knjigi

Novo tisočletje. Evropa slavi.

Žile, bivši vojak, kriminalec, begunec s pogorišča povojnega Balkana, se preko slovensko-italijanske meje prebija na zahod. Preganja ga policija, Služba državne varnosti, pa tudi moreči duhovi njegove preteklosti. Na begu skozi države Združene Evrope se spet zaplete v vrtinec nasilja, ki mu je hotel ubežati. V Nemčiji se končno pridruži bandi svojega strica, a njegove težave se tu šele prav začnejo. Čarobna Evropa, Evropa miru in blagostanja, o kateri je sanjal, je zanj prav tako nedosegljiva kakor prej. Kot pravi njegov prijatelj Kugla: “Kaj pa si pričakoval? To je njihova Evropa, ne naša.”

Strip Evropa, balkanski road-movie hitrega tempa in filmske akcije, trdega nasilja in trpkega humorja, je bil v albumski obliki prvič objavljen leta 2003 pri francoski založbi Glenat.

Tomaž Lavrič je eden prvih avtorjev na tem področju, ki se je ukvarjal s tematiko razpada bivše Jugoslavije in vojne na Balkanu. Predvsem je v avtorskih stripih izpostavljal posamezne junake (ali antijunake) in njihove zgodbe, slikal vse grozote bratomorne vojne ter obenem komentiral in kritiziral stanje duha in sistem, ki je vseskozi namerno ali nenamerno zatajeval.

Stripovski album Evropa je avtorska zgodba, ki nudi vse prvine tipičnega hollywodskega filma in se bere z lahkoto. Ima mafijski zaplet, romanco, humor in katarzo.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...