Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ezekielove solze

Matthias Lehmann
Ezekielove solze
12,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Forum
Zbirka Ambasada Strip
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6553-46-9
Naslov izvirnika Les Larmes d'Ezéchiel
Leto izdaje izvirnika 2009
Prevod Andrej Tomše
Urejanje Katerina Mirović

Tehnične lastnosti
mehka vezava
25 x 19 cm
390 g
102 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
francosko leposlovje

Povej naprej

Recenzija Bukla

Matthias Lehmann v romanu v stripu Ezekielove solze spretno prepleta zgodbo o Bette, mladi ustvarjalki stripov, in (kvazi)dokumentarno pripoved o nenavadnem gospodu Adelphiju, zapitem starejšem striparju, ki že osem let ustvarja svoje monumentalno delo. Okvir romana je porajajoča se ljubezen med Bette in Michelom, ta osrednji pripovedni tok pa se nenehno pretaka v Bettine dnevniške zapiske iz mladosti in v dokumentarni film o Adelphiju, ki ga po odlomkih gleda na videu.
Prek svojih stripovskih alter egov Lehmann spregovori o (stran)poteh umetniškega ustvarjanja – o dvomih, socialni izoliranosti, težavah s služenjem denarja, o končnem občutku olajšanja in izpraznjenosti ... Obenem pa pretanjeno slika občutje izgube, ki potuhnjeno ždi in dolbe v nas, dokler se z njim ne soočimo. Lehmann nenehno »prekaplja« ne le med sedanjostjo in preteklostjo ter med različnimi pripovednimi ravnmi, ampak tudi med stvarnim in alegoričnim jezikom. Tako ob razgibani, z bizarnimi liki začinjeni zgodbi zavestno gradi občutek enigmatičnosti. Kdo je torej skrivnosti Ezekiel in zakaj tako neutolažljivo joka?

Maša Ogrizek

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...