Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jazbec in otok mrtvih

2. del trilogije Jazbec in ostali svet
Marko Kociper
Jazbec in otok mrtvih
7,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Forum
Zbirka Posebna izdaja revije Stripburger
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6553-65-0
Leto izdaje izvirnika 2014
Spremna beseda Bojan Albahari
Urejanje Katerina Mirović

Tehnične lastnosti
mehka vezava
27 x 19 cm
270 g
64 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Jazbečevim neverjetnim dogodivščinam še kar ni videti konca!

Jazbec in otok mrtvih je drugi del trilogije Jazbec in ostali svet. Konec prvega dela je kar klical po nadaljevanju. Jazbec se namreč razočaran zaradi neuspeha, da bi si prilastil čudežno tehnologijo vesoljcev, z repom med nogami umakne v neznano, menda v eno od svojih jazbin, kjer najverjetneje pripravlja maščevanje in veliki comeback.

Drugi del nam tako postreže z nadaljevanjem njegove zgodbe, v kateri se Jazbec s svojim zvestim kompanjonom Orlom odpravi na prav posebno epsko pustolovščino, na otok mrtvih. Da vse ne bi šlo kot po maslu, se v zgodbi spet pojavijo vesoljci. Eksotične lokacije in slikovita okolja, brhke dekline in pravi desci, neverjetni zapleti in nenadni preobrati, vse skupaj pa začinjeno s ščepcem mitologije, filozofije in še česa – vse to najdete v drugem delu Jazbečevih vratolomnih peripetij.

Prva slovenska vulgarno-nekorektna saga se torej nadaljuje, Jazbečeve groupice že omedlevajo, feni pa zahtevajo premierni vpogled v zgodbo in risbo ter špekulirajo, ali bo drugi del trilogije vendarle pritegnil pozornost hollywoodskih studijev. Jazbečevanje tako gre naprej, mi pa še dodajamo, da »Jazbec ‘ma vas rad!«.

Branje stripa odsvetujemo osebam, občutljivim na neposrednost, in otrokom, mlajšim od 16 let. Prikazane dogodke so izvedli strokovni profesionalci, ne poskušajte tega doma. Vsi dogodki so baje izmišljeni, vsaka podobnost je zgolj naključna.

Recenzija Bukla

Pet let je minilo od prvega stripa o Jazbecu, ki ga je Marko Kociper zasnoval kot trilogijo, vmes pa svojemu opusu dodal Sveto jezo – v strip prelito pridigo Vinka Mödrndorferja – ter knjigo Strip je že v redu mama po zapisu Andreja Rozmana Roze. Pred nami je torej druga Jazbečeva pustolovščina, v kateri se z žalujočim prijateljem Orlom podata na otok mrtvih, da bi z njega pregnala vesoljce, »ki čuvajo mejo med svetom živih in svetom mrtvih«. Nikakor ne zaobideta avanturic v perverznosti, sem in tja pokadita kak džoint, naletita pa tudi na spečega otoškega poglavarja, ki mu ukradeta glavo. Na videz nemogoča misija: doseči, da mrtvi za vedno ostanejo le med mrtvimi.

Žiga Valetič, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...