Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jukon, hoj!

Zbirka stripov Billa Wattersona o Calvinu in Hobbesu
Bill Watterson
Jukon, hoj!
9,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Didakta
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-261-463-8
Prevod Bojan Albahari, Polona Meglič
Urejanje Polona Meglič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22,5 x 21 cm
340 g
128 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip

Povej naprej

O knjigi

Calvin in Hobbes je zabaven strip o duhovitih dogodivščinah navihanega šestletnika Calvina in njegovega plišastega tigra Hobbesa, ki je v njegovih očeh pravi živi tiger in nepogrešljiv prijatelj. Bralci in kritiki Calvina in Hobbesa uvrščajo med trojico najboljših stripov, ki so kadar koli izhajali.
Na vrhuncu njune slave je Calvina in Hobbesa objavljalo 2400 časopisov po vsem svetu, v 50 državah. Prodali so tudi 45 milijonov izvodov knjig z zbranimi stripi.

Recenzija Bukla

Gre za tretjo zbirko legendarnih stripov o dečku Calvinu in njegovem (plišastem ali resničnem?) prijatelju, tigru Hobbesu. Stripi iz pričujoče zbirke so med zgodnejšimi, saj so nastajali med letoma 1987 in 1988 (serija je začela izhajati kot vsakodnevni posladek leta 1985), predstavljajo pa že šesto izdajo v slovenskem jeziku. Zaznamuje jih humor, tipičen za avtorja, ki je lahko bliže mlajšemu bralstvu, vendar ponuja zanimivo raven tudi za odrasle. Za likovno plat je značilno zanašanje na le nekaj bistvenih potez, ki jih nadgrajuje nekakšna »črtna onomatopoija«, posnemanje čustvene plati pripovedi. Zbirka se loči na stripovske zgodbe, ki zasedajo samo eno pasico, torej štiri okenca (te so zasnovane kot šala), in na nekaj strani dolge pripovedi, v okviru katerih trčimo ob zaplet in osnovno zgodbo nastopajočih likov (gre za nedeljske izdaje zaključenih zgodb), ki so omejeni predvsem na Hobbesa in Calvina ter njegova starša in občasne stranske like.

Aljaž Krivec, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...