Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Knjiga za velike punce

Ženska v stripu in besedi
Živa Šorn
Knjiga za velike punce
4,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5146-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Urška Kaloper

Tehnične lastnosti
trda vezava
17 x 16 cm
320 g
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Ta knjiga je za vse velike punce, ki po svetu hodijo z dvignjeno glavo, ponosne na to, kar so.Knjiga v stripu in besedi, v kateri se bo našla marsikatera sodobna ženska.

Recenzija Bukla

Knjiga za velike punce s podnas lovom Ženska v stripu in besedi je hvalnica ženski. Avtorica nam že na začetku pove, kako prepoz namo veliko punco: njen um ne deluje le v smislu 1 1 = 2, ampak tudi 1 1 = 3, ponosna je na svojo blazinico za sedenje, čeprav ima po navadi krilo, v življenju nosi hlače in vratolomne petke, tako da laže vidi gozd, ne le posameznih dreves, ima brihtno bučo, optimističen pogled, veliko srce, delovne ročice ter močne noge. Ob predstavitvi zbirke stripov smo Živo Šorn vprašali, kako se je lotila zgodb in kdo je Ana, Velika punca in glavna junakinja roza stripkov, pa se je navihano nasmehnila in začela živahno pripovedovati: »Vsaka majhna deklica se slejkoprej vpraša, kaj in kdo bo, ko bo velika kakor njena mama. Princeska? Bojevnica? Diva? Brihta? Te in še cel kup drugih stereotipnih ženskih vlog nam begajo po glavi. A resnica je, da večina od nas odraste v prav zanimiv mavrični kolaž vsega, kar smo mislile, da bomo postale, in še cel kup drugih vlog in oblik, za katere se nam ne pri šestih in ne pri dvajsetih letih ni sanjalo, da bodo kdaj postale del nas. In če je kaj skupnega vsem Velikim puncam, je to dejstvo, da vedo, kdo in kaj so, in to upajo priznati vsaj sebi, če že ne preostanku sveta.« Na humorno-ironičen način avtorica prikazuje žensko z napakami in tudi stereotipi, predvsem pa z moč jo, lučjo in pogumom, ki premika ne samo njen, pač pa celoten svet okoli nje. Odlična darilna knjižica za ženske, morda še bolj za moške. Po besedah avtorice je vsak strip nastal kot odmev na resnično situacijo, ki se je pripetila njej ali pisani druščini njenih prijateljic.

Sabina Burkeljca, Bukla 141

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...