Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Peščeni grad
22,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba VigeVageKnjige
Zbirka Risoromani
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93736-0-6
Naslov izvirnika Château de sable
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Ana Geršak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
29 x 22 cm
480 g
106 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
francosko leposlovje

Založnik o knjigi

Letalo v letu, denimo, ali ladja sredi morja – konstelacija potnikov na krovu je neponovljiva, edinstvena; točno ti ljudje ne bodo najbrž nikoli več delili istega časa in prostora. V tej ideji je nekaj vznemirljivega, hkrati pa vzbuja tesnobo, saj nujno evocira minljivost. Na tovrstni točki iztaknjenosti gradi Peščeni grad: na morski obali se na lep poletni dan naključno sreča nekaj ljudi. V naslednjem hipu jih poveže zanimanje za truplo, ki ga naplavi morje. Kmalu presenečeni ugotovijo, da so se znašli v zanki, v pasti, iz katere verjetno vodi le en izhod. Kako se bodo, vsak zase in kot skupina ljudi, odzvali?

Izrisana v značilno neposrednem, izjemno živem slogu Frederika Peetersa, je zgodba Pierra Oscarja Lévyja, ki sta jo navdahnila splet naključij v njegovi družinski zgodovini ter avtorjevo poudarjeno zanimanje za ekologijo, črno-bela res le na prvi pogled – v sebi nosi mnogo globlja sporočila ter napotuje na iskren premislek o življenju.

Avtorja:
Frederik Peeters (1974, Ženeva) je avtor številnih stripov in stripovskih serij. Široko prepoznavnost in par nagrad mu je leta 2001 prinesla »pozitivna ljubezenska zgodba« Modre tablete (Pilules bleues), ki je bila tudi njegova prva knjiga, prevedena v angleščino. Peeters dela in z družino živi v svojem rojstnem kraju. Njegova dela izhajajo pri uglednih založbah ter doživljajo številne prevode. Peščeni grad (Château de sable, 2010) je prvi prevod avtorja v slovenščino.

Pierre Oscar Lévy (1955, Pariz) je režiser, scenarist in producent z obsežno filmografijo, poznan predvsem po svojih dokumentarnih filmih. Po dosegljiv podatkih je Peščeni grad njegovo prvo besedilo za strip. Živi in dela v Franciji.

Recenzija Bukla

Peščeni grad (izvirno je izšel leta 2010) je roman v stripu (tudi risani roman ali celo risoroman), ki je združil Peetersa, avtorja številnih stripov, in Lévyja, režiserja in scenarista. Skupaj sta zasnovala in izpeljala zgodbo o skupini ljudi, večinoma iz dveh družin, ki se nekega jutra skupaj znajdejo na plaži, kjer se dogaja nekaj nenavadnega – staranje na njej je veliko, veliko hitrejše kot v običajnem življenju. Ta omejenost časa seveda hitro naostri in izčisti njihova medsebojna razmerja. Neposredno in izvirno izrisan premislek o življenju in bivanju.

Samo Rugelj, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...