Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Rdeča cona

Silvia Vecchini
Rdeča cona
14,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Grlica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-244-335-1
Naslov izvirnika La zona rossa
Leto izdaje izvirnika 2017
Ilustracije Sualzo
Prevod Karmen Filipič

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
360 g
356 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Življenja treh običajnih najstnikov, ki se družijo s prijatelji, pomagajo pri domačih opravilih, hodijo v šolo in se spopadajo s številnimi izzivi odraščanja, se spremenijo v eni sami noči, ko se stresejo tla. Potres je opustošil njihovo mesto in njihovo varnost. Toda življenje gre naprej. Strah, jeza in negotovost vplivajo na celotno skupnost, a vsak od njih mora sam najti pot za nov začetek. Vsi se učijo živeti po uničenju. Zaradi podnebnih sprememb je okoli nas vse več naravnih nesreč, zato je pomembno, da jih otroci razumejo in se hkrati zavedajo, da se po vsaki taki tragediji življenje nadaljuje. Ideja tega grafičnega romana in svetle, energične ilustracije jim bodo zanesljivo pomagale pri razumevanju.

Recenzija Bukla

Risoroman za mladino pripoveduje resnično zgodbo o ljudeh, ki so doživeli in preživeli potres v Italiji. V njem spremljamo čisto običajne najstnike, ki se jim neke noči življenje postavi na glavo, in nič več ni tako, kot je bilo. V nepričakovanem potresu nekateri izgubijo hišo, drugi prijatelje, sorodnike, tretji hišnega ljubljenčka, naslovna rdeča cona pa je tisto območje njihovega mesta, ki jim ga ni dovoljeno obiskati, saj tam še vlada velika grožnja, da se še kaj podre. Vendar so kot najstniki radovedni in ne morejo brez tega, da ne bi šli pogledat svojih porušenih hiš, kar pa jim povzroča le bolečine. Kljub velikim izgubam nekaterih pa sčasoma spoznajo, da je iskreno prijateljstvo v resnici največ vredno. Prodaja knjige ima tudi dobrodelno noto, saj so bila sredstva zbrana s prvo izdajo namenjena oblikovanju gledališkega krožka v italijanskem mestu Montefortino, ki ga je potres prizadel leta 2017. Pobudnika tega projekta sta bila tudi avtorja risoromana.

Urška Bračko, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...