Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Smrketa; Smrčja lakota

2 zgodbi o Smrkcih
Peyo, Yvan Delporte
Smrketa; Smrčja lakota
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Graffit
Zbirka Smrkci
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6145-20-6

Tehnične lastnosti
trda vezava
30 x 21,5 cm
500 g
62 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
belgijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zlobni čarovnik Gargamel tuhta, kako bi se maščeval Smrkcem. In tokrat ga prešine genialna ideja! Ustvaril bo Smrketo, muhasto in lahkomiselno žensko različico Smrkcev, da bo malim modrim bitjem zakuhala, ne samo obare, ki se na koncu prismodi, temveč tudi kup križev in težav … Smrčja vas se zaradi nepremišljene Smrkete znajde v veliki nevarnosti, toda modri Ata Smrk vendarle potuhta rešitev … Nove dogodivščine prijaznih gozdnih bitij, ki jih boste ugledali le, če boste pridni!...

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Smrketa in Čudežno jajce.)

3. in 4. album Smrkcev, teh navihanih modrih bitij, ki prihajajo iz Belgije, predstavljata pet novih zgodb. V zgodbi Smrketa Gargamel pošlje Smrketo, ki naj bi vnesla razdor v smrčjo skupnost, v Lažnem Smrku pa se v Smrkca zakrinka kar sam. V Stotem Smrkcu Puhlica izdela ogledalo, da bi se lažje občudoval, a po pomoti ustvari svojega zrcalnega Smrkca, v Čudežnem jajcu se odločijo speči torto, a jim od sestavin zmanjka jajce, zato se ga odločijo ukrasti kokoši, v Smrčji lakoti pa jim pogori zaloga hrane za zimo, zato se odpravijo s trebuhom za kruhom. Zgodbe bogatita nepogrešljiva situacijska komika in smrkastično smrčje narečje.

Veronika Šoster, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...