Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Spremstvo

René Goscinny
Spremstvo
15,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Graffit
Zbirka Lucky Luke
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-6145-28-2
Naslov izvirnika L´escorte
Leto izdaje izvirnika 1966
Ilustracije Morris
Prevod Mitja Roner
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
29,5 x 22 cm
480 g
50 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Lucky Luke dobi zahtevno nalogo sodišča, da Billyja the Kida pospremi v sosednjo ameriško državo. Zloglasni zapornik mu jo ničkolikokrat zagode, zato Lucky Luke izbira nove in nove načine, kako ukrotiti malega nepridiprava. Le-ta se seveda ne da in vsakič znova išče način za pobeg. Na pot jima stopijo še drugi lopovi, ki imajo čisto drugačne nakane, kar dogajanje pošteno začini.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Jesse James in Spremstvo.)

Legendarni Lucky Luke, ki strelja hitreje od svoje sence, se tokrat ubada z dvema velikima ustrahovalcema Divjega zahoda; Billyjem the Kidom in Jessejem Jamesom. V Spremstvu mora na sojenje iz Teksasa v Novo Mehiko privesti Billyja, ki ne izpusti nobene priložnosti za pobeg, najde si celo pajdaša in nasploh ustrahuje prebivalce povsod, kamor pride. Luke se z nadlogo uspešno spopada, sploh zabavna je njuna ironična očetovsko-sinovska dinamika, ko se razvajeni Billy pritožuje ali negoduje, Luke pa ga kot kak naveličan starš stoično prenaša. V stripu Jesse James pa mora tolpo velikega razbojnika pregnati iz mesta, a kaj ko pajdaši samooklicanega Robina Hooda uberejo pacifistični pristop in se neopazno infiltrirajo v skupnost. A Lucky Luke je, sploh z zvestim in učenim konjem ob strani, obema kos.

Veronika Šoster, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...