Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Super paradiž

Ralf König
Super paradiž

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba ŠKUC
Zbirka Lambda
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6751-99-5
Leto izdaje izvirnika 1999
Prevod Milan Štefe

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 16 cm
400 g
197 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ralf König (1960) je gotovo najbolj znan in najuspešnejši nemški stripar. Svoje prve krajše stripe je začel objavljati že devetnajstleten in to v različnih zinih ter gejevskih publikacijah. Doslej je izdal že več deset knjig zgodb v stripu ali risoromanov. Večina zajema iz gejevskega življenja, dotika se tem homofobije, odtujenosti, verske zadrgnjenosti, pa tudi varnega seksa in aidsa. S svojim značilnim humorjem in karikiranjem si je pridobil zelo širok krog bralstva. Po par zgodbah so posneli tudi filme. Ralf König je za svoje delo prejel številne nagrade in bil deležen prevodov in izdaj v več jezikih.
Knjigo Super paradiž sestavljajo tri zgodbe, ki se skupaj zlijejo v karikaturo skoraj tipskega gejevskega življenja, ki se mora spopasti s pojavom aidsa in z vprašanji varnega seksa.
Ker je knjiga izšla s pomočjo Norway Grants, je brezplačna – dobite jo lahko v prostorih Škuca ali Društva Legebitra.

Recenzija Bukla

Strip priznanega nemškega avtorja Ralfa Königa (1960) je razdeljen na tri zgodbe, ki vsaka po svoje karikirano, samoironično slikajo gejevsko življenje. Osvežujoča je že perspektiva, ki homoseksualce jemlje za normo in »strejte« obravnava kot nebodijihtreba, ki jim odžirajo težko izborjeni košček paradiža. Avtor nazorno, spogledujoč se s pornografijo, prikazuje promiskuitetni gejevski seks – bodisi spodbujen z razgaljenimi telesi na plaži, ovit v usnje v klubih ali naphan z drogami in viagro na domačih zabavah. Obenem pa razmišlja tudi o razmerju med seksom in ljubeznijo ter duhovito pokaže, da so z vidika evolucije monogamija, zvestoba in sorodni ljubezenski problemi pri homoseksualcih še dodatno preživeti. Ob tem iskreno dodaja, da je eden od stranskih učinkov takšnega življenja tudi aids, posledice katerega poleg tablet in vitamina C pomaga blažiti tudi tovariška podpora.

Maša Ogrizek, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...