Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Videc

Goscinny in Uderzo predstavljata Asterixovo dogodivščino
René Goscinny
Videc
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Graffit
Zbirka Asterix
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6145-04-6
Naslov izvirnika Le Devin
Leto izdaje izvirnika 1972
Ilustracije Albert Uderzo
Prevod Špela Žakelj
Urejanje Kristina Šircelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
29,5 x 22,5 cm
420 g
48 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Česa je strah junaških Galcev? Strašne nevihte, ki vse prebivalce male galske vasice nažene v poglavarjevo kočo. Tu jih v viharni noči obišče nenavadni tujec, ki trdi, da je videc. Ker je druid Panoramix odšel na potovanje, lahkoverni vaščani ne vedo, koga naj vprašajo za nasvet, in nasedejo preračunljivemu tujcu. Z izjemo Asterixa, ki mu ne zaupa, in Obelixa, ki ne ve, kaj naj si misli o tovrstni sumljivi dejavnosti. To godljo pa kmalu začnejo izkoriščati tudi Rimljani …

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Galski junak in Videc.)

Slavna Galija se leta 50. pr. n. š. vztrajno upira veličastnim osvajalcem Rimljanom. Glavni junaki, pogumni Galci, med njimi najbolj znani Asterix, Obelix in Panoramix, se podajajo na različne dogodivščine. V prvi knjigi se morajo spopasti z rimskim vohunom, ki hoče odkriti skrivnost čarobnega napoja, ki jim daje posebno moč. Ko Rimljani ugrabijo čarovnika Panoramixa, z nabritim Asterixom združita moči in jim povzročita nemalo preglavic. V 19. delu pa se v njihovo vas med nevihto zateče videc, ki jim pravilno napove usodo, zato mu začnejo vsi razen skeptičnega Asterixa slepo verjeti, kar seveda ne prinese nič dobrega. Kultni strip, poln humorja, ironije in domislic, ne bo zasvojil samo mladih, ampak tudi odrasle.

Veronika Šoster, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...