Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Za očetom

Janez Trnovc
Za očetom
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Buch, Zavod Strip art
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94284-4-3
Leto izdaje izvirnika 1956
Risbe Miki Muster
Urejanje Aleksander Buh

Tehnične lastnosti
mehka vezava
16 x 28,5 cm
210 g
96 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zgodba Mikija Mustra po predlogi Janeza Trnovca je bila v knjižni obliki prvič objavljena leta 1956. Popelje nas v Južno Ameriko, kjer se brata odpravita po sledeh očeta, ki je tja odšel s trebuhom za kruhom. Na pustolovski poti ju čakajo težke, a tudi lepe dogodivščine. Zgodba, ki si jo zapomnimo.

Recenzija Bukla

Skupen opis za knjigi Poslednji Mohikanec in Za očetom.

Poleg klasičnih stripov je Miki Mus­ter naredil nekaj stripovskih adaptacij literature, pri katerih je bila sopostavitev podobe in besedila nekoliko drugačna kot običajno: zgoraj je bila risbica, pod njo pa besedilo, ki jo je dopolnjevalo in/ali komentiralo. Kot nekakšne »vintage« izdaje sta zdaj znova izšla stripa Za očetom in Posled­nji Mohikanec. Prvega, Za očetom, je zrisal po predlogi Janeza Trnovca, v knjižni obliki pa je bil prvič objavljen leta 1956. Zgodba nas odpelje v Južno Ameriko, kjer se brata, potem ko jima umre mati, odpravita po sledeh očeta, ki ga že nekaj mesecev ni na spregled, njuna pot pa se preobrne v pravo pus­tolovščino. Drugi strip, Poslednji Mohikanec, pa je nastal po motivih indijanskih zgodb J. F. Cooperja, saj nas Muster s trilogijo Ostrostrelec, Stezosledec in Poslednji Mohikanec popelje v Severno Ameriko, v drugo polovico 18. stoletja, ko se tam za prevlado med seboj borijo Francozi in Angleži. Literarne klasike v klasični Mustrovi stripovski preobleki!

Samo Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...