Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zloglasni Stasi

Dokumenti in izpovedi obeh strani
Anna Funder
Zloglasni Stasi
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2005
ISBN 961-233-841-8
Naslov izvirnika Stasiland
Leto izdaje izvirnika 1988
Prevod Marjeta Leskovar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
320 g
293 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vohunski roman
leposlovje > zgodovinski roman
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

9. novembra 2004 je minilo petnajst let od padca berlinskega zidu. Sedež varnostno-obveščevalne službe v nekdanji NDR (Stasi) je bil takrat skoraj čez noč spremenjen v muzej, kjer še danes sestavljajo uničene dokumente, ki jih je Stasi pustil za sabo. "Štirideset sestavljavcev bi potrebovalo 375 let, da bi spet uredili vse te papirje," razlaga upraviteljica.

Pri ohranjanju preteklosti vztraja tudi Anna Funder, ki ji je uspelo pridobiti ne le zaupanje in izpovedi številnih pretresljivih osebnih tragedij, temveč tudi pogled druge strani, nekdanjih ovaduhov, ki so se presenetljivo množično odzvali na njen oglas, povedali svojo stran zgodbe in med drugim razkrili tudi absurdne podrobnosti tedanjih metod.

"Portretiram ljudi, Vzhodne Nemce, ki bodo v eni generaciji izginili. In slikam podobo mesta na stari prelomnici med vzhodom in zahodom. Delam proti pozabi in proti času," pravi Funderjeva. V obliki dnevniških zapiskov nam razkriva posledice vohunjenja države za svojimi državljani, ki so neizbrisno ostale zapisane v številna uničena življenja. Gre za pretresljive portrete ljudi, ki so vsi ujeti v precep - med željo, da bi pozabili preteklost, in potrebo, da bi se je spominjali.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...