Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ali mrtvi sanjajo?

Urban Klančnik
Ali mrtvi sanjajo?
25,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Spirea
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-91715-3-0
Leto izdaje izvirnika 2012

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 13,5 cm
420 g
260 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Ali mrtvi sanjajo? Je pretresljiv, pravzaprav kar malce grozljiv roman o drugi svetovni vojni, ki bralca popelje v najtemnejšo sfero človeške psihe, ki jo lahko zbudi samo vojna. Lahko se pretvarjamo, lahko se skrivamo za ideali, a vse kar vojna predstavlja je uničenje in smrt.
V vojni ni junakov, so samo tisti srečneži, ki uspejo preživeti. Knjiga odpelje bralca po bojiščih ruske fronte, istočasno pa opisuje dogodke v Sloveniji, ki niso bili nič manj krvavi, kot tisti na svetovnih prizoriščih. Je izjemen roman, ki je prav tako neizprosen do vojne, kot do oseb, ki v njem nastopajo.

Recenzija Bukla

Izpod peresa mladega koroškega pisatelja, ki je doslej sicer ustvarjal kratko prozo, smo dobili romaneskni prvenec, geografsko in historično deloma vezan na okolje, iz katerega izhaja, deloma pa na globalno svetovno dogajanje v času druge svetovne vojne. Vojni roman je podan v kronoloških zapisih med 6. aprilom 1941 in 14. avgustom 1945, uvodni in končni zapis pa sta bliže nam –14. avgusta 2009 namreč devetinosemdesetletni protagonist reflektira nekdanje grozovite dogodke. Delo na mučen, a realističen način popisuje potek vojne, ki je ubila mnoge in razčlovečila preživele. Pretresljivo!

Vesna Paradiž, Bukla 79-80

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...