Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Assassin's creed. Pod črno zastavo

Oliver Bowden
Assassin's creed. Pod črno zastavo
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3624-1
Naslov izvirnika Assassin's creed. Black flag
Prevod Samo Kuščer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
368 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
leposlovje > pustolovski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Piše se zlata doba piratstva, ko po odprtem morju sejejo strah zloglasni pirati. Zlatu in burnim dogodivščinam na sedmih oceanih se ne more upreti niti mladi angleški ovčerejec iz Bristola Edward Kenway. Ko napadejo njegovo domačijo, ne vidi drugega izhoda, kakor da odpluje v svet. Prav kmalu se uveljavi kot eden najnevarnejših piratov.
Nenehno pa ga spremljata pohlep in izdajstvo. Ko naleti na zaroto, ki grozi uničiti vse, kar mu je ljubo, se ne more upreti skušnjavi po maščevanju. Nezadržno ga potegne v sredo že stoletja trajajočega boja med redoma morilcev in templjarjev.

Recenzija Bukla

Pred nami je novo nadaljevanje napete serije Assassin\\'s Creed, ki dokazuje, da tudi t. i. »media-tie-in« naslovi prinašajo vznemirljivo branje in da očitno trg za njih obstaja tudi pri nas. Pod črno zastavo je v roman predelana povest ene najbolj prodajanih videoiger leta 2013 Assassin\\'s Creed IV: Black Flag. Tudi tokrat gre za zgodovinsko fikcijo, kjer je v resnično preteklo obdobje in dogodke vnesen izmišljeni boj za prevlado med redoma morilcev in templjarjev. Če smo v prejšnjem delu stopili na ameriška tla za časa revolucije, se tokratna pripoved dogaja nekaj desetletij poprej. Pod črno zastavo nas namreč popelje na odprto morje Karibov 18. stoletja, ko je tam kraljevala zlata doba piratstva. Osrednji lik je Edward Kenway (oče junaka prejšnjega romana Zavrženi), mladi ovčerejec iz okolice Bristola, ki zaradi občutka, da je zguba in finančno nezmožen poskrbeti za svojo ženo, sprejme delo mornarja. Kasneje po spletu okoliščin postane nevaren pirat, kar ga potegne v boj med omenjenima redoma, ki sta navzoča tudi v tem delu sveta. Razburljiva pustolovščina, ki razširi življenjsko pot Edwarda zunaj okvirjev igre.

Aleš Cimprič, Bukla 140

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...