Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Assassin's creed. Renesansa

Oliver Bowden
Assassin's creed. Renesansa
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-00-2453-8
Podnaslov izvirnika Assassin's creed. Renaissance
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Jernej Zoran

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12 cm
360 g
408 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
leposlovje > pustolovski roman

Povej naprej

Založnik o knjigi

»SEM EZIO AUDITORE FIRENŠKI IN MAŠČEVAL SE BOM TISTIM, KI SO IZDALI MOJO DRUŽINO …«

Mladi Ezio, potomec stare firenške bančniške rodbine, se že v rani mladosti sooči z izdajstvom in okrutnostjo. Nekdanji prijatelji in zaupniki postanejo njegovi največji sovražniki. Da bi uničil pokvarjeno tkivo družbe in svoji družini vrnil čast, se odpravi na junaško pot maščevanja.

Na njej se uči morilskih veščin in se spoznava z modrostjo mogočnih mislecev, kot sta Leonardo da Vinci in Niccolò Machiavelli. Ezio se namreč zaveda, da je njegovo preživetje odvisno prav od veščin in načel, po katerih mora živeti.

RESNICA BO ZAPISANA S KRVJO!

Recenzija Bukla

Čeprav je industrija videoiger po prihodkih že prehitela filmsko, je v naših krajih težko najti licenčne izdelke, ki se navezujejo na prepoznavne uspešnice tega medija. V slovenščini smo sicer lahko brali Metro 2033 pisatelja Glukhovskega, roman si je namreč svetovno prepoznavnost ustvaril šele potem, ko je bila knjižna predloga uporabljena za scenarij računalniške igre. A tokrat gre za prava »tie-in« naslova, ki temeljita na uspešni seriji video iger. Renesansa je v roman predelani scenarij drugega dela Assassin\\'s Creed, medtem ko Bratovščina za podlago neposredno vzame istoimensko igrino nadaljevanje. Glavni junak Ezio se po izdajstvu uri v morilskih veščinah, da bi z maščevanjem družini vrnil čast V renesančno Italijo vpeta pripoved bo morda zamikala ljubitelja zgodovinske fikcije, a knjigi v prvi vrsti ostajata namenjeni poznavalcem računalniških izvirnikov.

Aleš Cimprič, Bukla 112-113

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...