Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Človeško telo

Paolo Giordano
Človeško telo
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Roman
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-01-2849-6
Naslov izvirnika Il corpo umano
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Anita Jadrič
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
570 g
364 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
italijansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Človeško telo je roman o vojni v najširšem pomenu besede. O vojni v Afganistanu, o vojni v medosebnih odnosih – tako intimnih kot družinskih – o vojni človeka s samim sabo …

Skupina mladih italijanskih fantov odhaja na vojaško misijo v Afganistan. Vsak ima svoje razloge, zakaj se želi odtrgati od dotedanjega življenja in bližnjih. Za vse je to prva pomembnejša preizkušnja v življenju in vanjo se podajajo nepripravljeni in lahkoverni. Giordano rahločutno in domiselno izrisuje življenje v vojski, medosebne odnose v izrednih razmerah, vezi junakov z zunanjim svetom, zlasti s svojci. Kot v Samotnosti praštevil je očitna determiniranost protagonistov s primarno družino. Os romana sta ponesrečena vojaška operacija in travmatična izkušnja preživelih, ki odločilno vpliva na njihovo ravnanje in poznejše življenjske odločitve.

Paolo Giordano se je rodil v Torinu leta 1982. Po izobrazbi je doktor fizike. Že s svojim prvencem Samotnost praštevil (2008) je dosegel vrtoglavi uspeh, osvojil najuglednejši italijanski knjižni nagradi strega ter campiello in navdušil bralce v več kot štiridesetih jezikih. Kot dopisnik sodeluje s Corriere della Sera in Vanity Fair.

Recenzija Bukla

Novi roman avtorja Samotnosti praštevil, v katerem je raziskoval poti parov, ki se nikoli ne prekrižajo povsem, se tokrat posveti skupini mladih italijanskih fantov in njihovemu odhodu na vojaško misijo v Afganistan. Dozorevanju v neprijaznih pogojih, ki se v teh novodobnih vojnah na občutljivih predelih raztezajo od neznosne svetlobe in vročine podnevi ter stalno grozeče nevarnosti ponoči, zaradi katere ne morejo prižgati nobene svetilke, da ne bi s tem privabili sovražnega ognja, se pridružuje rahljanje vezi z družinami in partnerkami, ki so ob odmaknjenosti vojakov vse bolj postavljene na preizkušnjo. Ko pade noč in z njo skoraj absolutna tišina, je edino, kar lahko vojaki občutijo, delovanje njihovega lastnega telesa, slišijo bitje svojega srca in zvoke drugih organov, podnevi pa jih stalna napetost sili k temu, da pretiravajo v svojih običajnih odzivih, bodisi da skušajo poglobiti svoja trenutna prijateljstva ali pa konflikte. Vse to se še zgosti v trenutku, ko se pred njimi odpre resnična vojaška operacija. Rahločutno izpisani roman, ki je zrasel tudi iz avtentične izkušnje, saj je bil avtor dvakrat v Afganistanu, kjer je pri tamkajšnjih vojakih iz prve roke izvedel za njihova stanja izolacije in hkratne izpostavljenosti veliki nevarnosti, na katero sploh niso pripravljeni.

Samo Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...