Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kamnita srca

Simon Scarrow
Kamnita srca
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-00-3042-3
Naslov izvirnika Hearts of stone
Prevod Irena Furlan

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
472 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > vojni roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dramatična in čustvena zgodba o prijateljstvu in izdaji, ki se med drugo svetovno vojno dogaja na prelepem grškem otoku
V tridesetih letih prejšnjega stoletja se dijaka Peter Muller in Andreas Katarides spoprijateljita, medtem ko Petrov oče arheolog raziskuje grški otok Lefkas. Usojeno jima je, da se nekaj let pozneje, ko izbruhne vojna, ponovno srečata. Zdaj je Peter nemški vojak, Andreas pa vodja odporniškega gibanja na otoku. Petrovo poznavanje otoka in njegovih prebivalcev postane smrtno orožje za njegovega prijatelja ter številne druge ljudi, ki so prispevali k temu, da je bil njegov obisk v zgodnji mladosti tako idiličen. Odločitve, ki jih sprejmeta oba mlada moža, so ključnega pomena za usodo mož, žensk in otrok, še posebej za lepo Grkinjo Eleni, v katero sta bila pred vojno tako Peter kot Andreas nežno zaljubljena.

Recenzija Bukla

Simon Scarrow si je predvsem z epskimi romani iz rimskega cesarstva pridobil številne privržence, tokrat pa se je usmeril v drugo svetovno vojno. Natančneje v grško odporniško gibanje na otoku Lefkas, ki ga vodi mladi Andreas, glavni protagonist tega vojnega romana. Večji del knjige spremljamo natančno opisane podvige in akcije odporniškega gibanja, okvir dogajanja pa avtor vzpostavi skozi odnos med Andreasom, njegovim mladostnim prijateljem Petrom Mullerjem (sin nemškega arheologa, zdaj pa nemški vojak na otoku) ter lepo Grkinjo Eleni, v katero sta bila oba fanta pred vojno zaljubljena. Preteklost se prepleta s sedanjostjo, v kateri ostarela Eleni pripoveduje zgodbo svoji vnukinji Anni, ki je učiteljica zgodovine, njo pa je poiskal Petrov vnuk Dieter z željo, da bi razumel dedkovo vlogo v vojni.

Žiga Valetič, Bukla 125

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...