Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Neizstreljeni naboj

Damijan Šinigoj
Neizstreljeni naboj
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Goga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-277-010-5
Leto izdaje izvirnika 2011

Tehnične lastnosti
mehka vezava
13 x 20 cm
370 g
297 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > vojni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Iz spremne besede

Neizstreljeni naboj je prvo večje literarno delo o vojni v Sloveniji leta 1991, ki ne podaja ne slavospeva ne heroične slike o tej zdaj že polpretekli zgodovini, temveč je avtor v njem podal večplastno resnico z močno protivojno filozofijo. Gre za kolektiven roman, ki v prvi plan postavi vojno kot močan in racionalen mehanizem, ki uničuje vse pred sabo in postavlja posameznike na preskušnjo, o kateri prej niso vedeli nič in o kateri za vedno vedo vse …

Recenzija Bukla

Ob dvajsetletnici osamosvojitve Slovenije je izšla druga izdaja kolektivnega romana Neizstreljeni naboj novomeškega pisatelja, urednika in scenarista. Roman, ki je plod osebne izkušnje (avtor se je pri šestindvajsetih letih prostovoljno prijavil v TO), velja za prvo obširnejše literarno delo o osamosvojitveni vojni. V napeti zgodbi Šinigoj opiše svoje doživljanje in doživljanje prijateljev, ki so se leta 1991 znašli na različnih koncih Jugoslavije in v različnih uniformah, podrobno pa se loti tudi pomembnih spopadov, ki so potekali na naših tleh (npr. bitka na Medvedjeku). Brez vsakršnega moraliziranja in heroizma, predvsem pa z obilo sarkazma, humorja in izraženo močno protivojno filozofijo pripoveduje o neustavljivi rušilni moči vojne in preizkušnjah, ki jim je izpostavljen posameznik, ki se znajde v njej.

Kristina Sluga

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...