Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poljane sle in zla

Kristijan Jezernik
Poljane sle in zla
16,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-278-193-4
Urejanje Alenka Veber

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13 cm
250 g
174 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > vojni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Knjiga Kristijana Jezernika Poljane sle in zla se začenja v nekdanji skupni avstro-ogrski deželi, seže v različne dele sveta in se končuje današnje dni na domačih tleh. Opisuje premoč ljubezni nad zlom v težkih in krutih časih, ki jih prinaša trpljenje z vojnami in vsakovrstnim nasiljem. Poigrava se z vprašanjem zvestobe – slovenstvu; z vprašanjem, ki postaja danes še kako pomembno, četudi v javnosti skoraj pozabljeno in prekrito. Skozi vse pisanje, skozi več generacij, se pne skrivna nit usode oseb, teh ki so v sorodu in onih, ki v to sorodstveno nit usodno vstopajo.

O avtorju
Prof. dr. Kristijan Jezernik se je rodil slovenskim staršem v Črni na Koroškem. Njegov rod prihaja po materini strani z avstrijske Koroške. Bodočim zdravnikom je predaval predmet Biologija celice. Objavljal je znanstvene članke, večinoma v tujini, kot rezultat svojega raziskovalnega dela. Posvečal se je leposlovju in slikarstvu. Leta 2011 je izšla knjiga Drzne sanje. To je biografsko zasnovana pripoved o Jozefu Štruklu, prvem pilotu, doma iz Črne na Koroškem. V zadnjem času avtorja vse bolj zaposluje literarno ustvarjanje.

Recenzija Bukla

Avtor knjige, po izobrazbi sicer doktor medicine, ki pa ne skriva svojih umetniških talentov, od slikarstva – o čemer govori tudi naslovnica te knjige – do pisanja, je v svojem novem delu tenkočutno in prodorno zaobjel usode malih ljudi, ujete v »velike« vojne čase 20. stoletja. S sprotnim menjavanjem prvo- in tretje osebnega pripovedovalca je bralcu omogočil večplastno razumevanje nanizanih zgodb, ki kljub navidezni časovni različnosti nosijo obilo skupnega: prav vsi junaki so na neki način žrtve (političnega) časa, a kljub temu ponosno zastopajo in živijo svoja prepričanja. Zgodba glavnih protagonistov, Jakoba in Ane, tako tudi prek njunih potomcev prehaja iz roda v rod in, prepredena z vetrom, ki veje prek »poljan sle in zla«, nikdar ne izzveni. V opomin in spomin na vse preživeto.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...