Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu

Nina Scortegagna Kavčnik
Vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu
34,50 € 34,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 1,04 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 2-4 delovnih dni Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Uradni list Republike Slovenije
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-204-598-2
Urejanje Maja Hostnik Kališek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
230 g
143 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
leposlovje
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

V priročniku najdete vse, kar morate vedeti o letnem dopustu in regresu. Avtorica v njem, izhajajoč iz Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1), opiše številne praktične primere in poišče konkretne odgovore na vprašanja.
Kako se določi minimalno trajanje letnega dopusta za delavca, kateri so kriteriji za dodatne dni dopusta, do kdaj mora delodajalec obvestiti delavca o odmeri letnega dopusta, če se ta pri njem zaposli po 31. marcu, koliko dni dopusta mi pripada, če mi delodajalec ne izda obvestila o odmeri? Vprašanja, ki enako zanimajo delavce in zaposlovalce …
Pri dopustu se včasih še bolj zapleta, nejasnosti so tudi pri regresu: ima delavec zoper obvestilo o odmeri letnega dopusta kakšno pravno sredstvo, lahko delodajalec regres izplača v bonih, do kdaj mora delodajalec izplačati regres, če se delavec pri njem zaposli po 1. juliju, je možna izvršba delavčevega upnika na regres …?
Ob zadregah v praksi so številni zgledi in natančna praktična pojasnila zakonskih določb zelo dobrodošli za delodajalce in delavce, priročnik pa je namenjen tudi vsem drugim, ki se srečujejo z delovnopravnim področjem.

Recenzija Bukla

V Zakonu o delovnih razmerjih (ZDR-1) je določeno, da je delavec s sklenit vijo delovnega razmerja upravičen do letnega dopusta in regresa. Vendar je stroga in obsežna formalnopravna ureditev zapletena. Avtorica priročnika natančno odgovarja na vsa vprašanja v zvezi z letnim dopustom in regresom, ju razlaga, citira uradne vire in celo na primerih pojasni, kaj veleva zakon. Priročnik delodajalca in delavca seznanja s pravicami in dolžnostmi v konkretnih situacijah: kako določiti višino regresa, kdaj ga izplačati, kako ravnati v posebnih primerih, kdaj mora delavec vrniti regres in kako to stori, kakšna je pravna podlaga ob nelikvidnosti delodajalca ali smrti delavca, kako določiti dolžino let nega dopusta pri starejših, mladoletnih, nočnih delavcih, starših šoloobveznih otrok, invalidih, kako ravnati ob preveliki izrabi dopusta itd. Dodani so tudi uporabni primeri obrazcev.

Katja Cingerle, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...