Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Ana
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Pivec
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6817-47-9
Prevod Katja Šaponjić
Spremna beseda Tomo Rebolj
Urejanje Milena Pivec

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 13,5 cm
320 g
158 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
bolgarsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

V knjigi se prepletata zgodba o enajstletni Ani, pridni in poslušni deklici, ki zaradi šolanja odide od doma in se preseli k sorodnikom, z zgodbo odrasle Ane, učiteljice. Ta se dogaja v sedanjosti in prinaša utrinke spominov. Obe točki se na neki točki srečata v razpletu, ki se zdi edini možen brez kakšni skrajnih moralnih in etičnih kompromisov. Začetek dogajanja sega v leto 1948, torej v čas, ki ga označuje mračno ozadje informbiroja. Globoko verna učiteljica Ana se poroči s prepričanim komunistom oziroma iskrenim ateistom Matejem.

Recenzija Bukla

Bolgara, ki že dolga leta živi v Sloveniji, svoja dela pa piše v srbskem jeziku, smo že lahko brali v slovenščini (Skrivna zaveza). V zadnjem romanu se prepleta zgodba mlade Ane, ki se je kot globoko verna učiteljica poročila z zapriseženim komunistom (kar je takrat za družino pomenilo veliko sramoto), z zgodbo njenega sedanjega življenja, ko so komunisti prevzeli oblast in jo družba sili v partijo, ona pa se vseeno trudi ostati zvesta svoji veri. Intimna pripoved ženske, ki kljub različnim pritiskom okolice noče izdati same sebe in svojih prepričanj.

Daniela Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...