Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Annina poroka
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Afrika
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6653-03-9

Tehnične lastnosti
143 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
francosko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kako se vam sliši ideja, da se ves roman zavrti okrog enega samega poročnega dneva? Seveda se človek ustraši, da bo deležen kakšne cukrene poročne vznesenosti, ki me po svoji naravi precej odvrača, a strah je (bil) odveč. Ta Nathacha, rojena na Mavriciju, je moje odkritje poletnega branja. V svoj subtilni roman je vnesla tako mehkobo in iskreno lepoto jezika, da je to težko povedati. Eden tistih romanov, ki bi jih najraje bral na glas, ker besede lepo zvenijo. Tu pa tam me je malo spomnila na našo Brino Svit, prav tako tujko v francoski literaturi, ki zna pisati tako, da na koncu rečeš: blaženo. Zgodba usodnega dne se bere z mamljivim pridihom eksotike (avtorica sicer tega izraza nikakor ne prenese, ker po navadi samo prikriva manjvrednostne sodbe), ki jo razumem kot bližnjico do vseh nas, ki smo v velikem svetu zmeraj malo zgubljeni. Dan hčerkine poroke je dan obračuna z lastnim življenjem, tujostjo in materinstvom. Izpoved nepopolne, celo sebične matere, ki nosi v sebi grenkobo mladostne ljubezni, in šele hčerkin usodni da odpre ventil, ki odreši obe. Predstavljajte si materino čisto konkretno avanturo na hčerkini poroki. Precejšnja nagajivost, a ne?

Recenzija Bukla

Samska mati, pisateljica, se na dan poroke svoje edinke, zazre globoko vase in podoživi svoje dotedanje življenje. Skozi intimno izpoved rahlo odtujene in neodločne ženske se v enem samem dnevu sprehodimo po tenkočutnem labirintu vzponov in padcev, pravilnih in napačnih odločitev, sprejemanja, razdajanja in odklanjanja. To je tretji roman obetavne mlade avtorice, ki ima korenine na Mauritiusu, zadnjih deset let pa išče svoj prostor na francoski literarni sceni in je ta idilični otok uporabila tudi za ozadje občutljivih medosebnih odnosov boemske matere in njene razsodne hčere.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...