Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Emmina sreča

Claudia Schreiber
Emmina sreča
18,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Zbirka Bralec
Leto izdaje 2009

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13,5 cm
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
nemško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Emma živi na svoji kmetiji, kot bi življenje obstalo. Tako kot njeni starši in stari starši pred njo vzreja prašiče in sama poskrbi za vse – za hranjenje živali in njihov zakol. Živali so njena edina družina, zato jim omogoča kar se da lepo življenje in milo smrt. Ker ji grozi izguba kmetije, si obupno želi denar. In moškega. Oboje ji neke noči prileti na dvorišče.

Moški je Max, ki ga je med begom z ukradenim denarjem v ukradenem avtomobilu zaneslo s ceste. Ni kakšen velik zločinec, ampak na smrt bolni prodajalec avtomobilov, ki si želi zadnje dni svojega samotnega življenja preživeti tam, kjer je bil nazadnje srečen, v Mehiki. Bo za to zadostovala Emmina kmetija?

Takšen je začetek nenavadne in presunljive zgodbe, ki govori o življenju in smrti, predvsem pa o ljubezni. Med tragikomičnimi zapleti, ki do konca vzdržujejo napetost, se povežeta življenji dveh osamljenih ljudi, ki kot vsi iščeta srečo.

Recenzija Bukla

Neobičajna ljubezenska zgodba, žalostna in hkrati duhovita, po kateri so v Nemčiji pred tremi leti posneli tudi istoimenski film. Mlada čudaška Emma živi sama na odročni, zadolženi kmetiji. Družbo ji delajo prašiči in kokoši, občasno jo obišče tudi zaljubljeni vaški policaj. V mestu pa živi Max, pedantni računovodja v prodajalni avtomobilov, ki nekega dne izve, da ima neozdravljivega raka. Ona potrebuje denar in moškega, on potrebuje pozornost in ljubezen. Usoda prekriža njuni poti in vsaj za trenutek zgleda, da se bodo stvari uredile. 

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...