Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Izgubljene Parižanke

Pam Jenoff
Izgubljene Parižanke
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-00-4454-3
Naslov izvirnika The Lost Girls of Paris
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Ida Sternad

Tehnične lastnosti
mehka vezava
368 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ženski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Manhattan, 1946

Grace Healey gre nekega jutra v službo skozi Centralno postajo in naleti na zapuščen kovček, potisnjen pod klop. Ne more se upreti radovednosti in kovček odpre, v njem pa najde kupček fotografij – na vsaki je druga ženska. Brez razmišljanja vzame fotografije in hitro odide s postaje.

Kmalu izve, da je kovček last ženske po imenu Eleanor Trigg, vodje mreže tajnih agentk, ki so jih med vojno iz Londona poslali na teren. Dvanajst deklet je odšlo v okupirano Evropo, kjer so delovale kot kurirke in radiotelegrafistke ter pomagale odporniškemu gibanju. Vendar se niso nikoli vrnile domov in njihova usoda je ostala zavita v skrivnost. Grace skuša ugotoviti, kaj se je tem ženskam zgodilo, posebej pa jo pritegne mlada mati Marie, katere drzna misija v Franciji razkrije izjemno zgodbo o tovarištvu, junaštvu in izdajstvu.

Pam Jenoff, avtorica uspešnic s seznama časopisa New York Times, je napisala roman, ki so ga navdihnili resnični dogodki med drugo svetovno vojno. Izgubljene Parižanke osvetlijo neverjetna junaštva resnično pogumnih žensk ter spletejo očarljivo pripoved o hrabrosti, sestrstvu in silni moči žensk, da preživijo tudi v najhujših razmerah.

Recenzija Bukla

Pam Jenoff je ameriška predavateljica prava na univerzi Rutgers v New Jersey­ju, obenem pa tudi pisateljica zgodovinskih romanov, ki se večinoma dogajajo v Evropi in so pogosto tudi romantično začinjeni. Izgubljene Parižanke so njeno najnovejše delo, ki je izšlo leta 2019 (svoj prvenec, Komandantovo dekle, je objavila dvanajst let prej), to pa je tudi njen prvi prevod v slovenščino. V zgodbo vstopimo leta 1946, ko Grace Healey na poti v službo na veliki Centralni postaji naleti na pozabljen kovček, potisnjen pod klop, v njem pa najde kup fotografij žensk, kar jo odpelje v vojno preteklost. Kovček je namreč last vodje mreže tajnih agentk, ki so bile med vojno poslane v okupirano Evropo, kjer so delale kot kurirke in radiotelegrafistke, potem pa se je za njimi izgubila vsaka sled. Grace skuša ugotoviti, kaj se je tem ženskam zgodilo, še posebej pa jo pritegne izjemna zgodba mlade Marie, ki se je drzno odpravila v Francijo. Prisrčna mešanica vojnega in ženskega romana priča o izjemnih ženskah, ki so pomagale dobiti drugo svetovno vojno.

Beti Hlebec, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...