Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kavarna malih čudežev

Nicolas Barreau
Kavarna malih čudežev
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4128-3
Naslov izvirnika Das Café der kleinen Wunder
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Mateja Malnar Štembal

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
252 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
nemško leposlovje

Založnik o knjigi

Nelly nadvse ljubi branje in počasnost, verjame v znake, boji se potovanj z letali, ne zaupa lepim moškim in je nesrečno zaljubljena v svojega profesorja.

Nekega dne v stari babičini knjigi naleti na skrivnostni stavek in naredi nekaj popolnoma neznačilnega zanjo: z bančnega računa dvigne ves svoj denar, si kupi pregrešno drago rdečo torbico in se na vrat na nos iz Pariza odpelje v Benetke. 

Potovanje jo vodi globoko v osrčje beneške lagune, kjer je ne čakajo le očarljiva in nepredvidena srečanja z vsem, kar je nebeško beneško (tudi lepi neznanec), ampak tudi čarobna kavarna, kjer jo čakajo skrivnosti in so možni pravi mali čudeži.

Recenzija Bukla

Nicolas Barreau je avtor številnih mednarodnih uspešnic, ki se skoraj brez izjeme odvijajo v mestu ljubezni, vedno očarljivem Parizu. Spomnimo se lahko že prevedenih naslovov, kot so Skrivne sestavine ljubezni (2014), Pariz je vedno dobra ideja (2015) in Nekega večera v Parizu (2015), za katere je tako kot za najnovejšega poskrbela založba Učila International. Tudi Kavarna malih čudežev se sicer prične v Parizu, kjer strastna knjigožerka Nelly, malce vraževerna in tiha junakinja, živi mirno življenje, ki se bolj kot ne vrti okoli neizpolnjene ljubezni. Tako se znajde v začaranem krogu, dokler je iz ritma ne vrže en preprost stavek v stari babičini knjigi. Nelly si ga malce naivno razlaga kot »višji« znak, kar jo končno premami, da prekine rutino. In to kako! Odloči se za selitev v Benetke! V čudovitih beneških lagunah pa ne odkriva le življenjskih skrivnosti, ampak naleti na prav zanimivega neznanca … Še en rahločuten Barreaujev roman z edinstveno panoramo mesta, kot jo zna ubesediti le on.

Vanja Jazbec, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...