Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ko šepetajo ciprese

Yvette Manessis Corporon
Ko šepetajo ciprese
10,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2282-4
Naslov izvirnika When the Cypress Whispers
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Neža Ropret

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
315 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Dediščina in miti čarobnega grškega otoka, vtkani v ganljivo zgodbo o ljubezni in usodi.

Hči grških izseljencev, Daphne, živi ameriške sanje - vodi uspešno restavracijo v New Yorku in ima bogatega zaročenca, a vseeno čuti, da gre življenje mimo nje. Ko njena ljubljena babica na drugi strani oceana začuti, da vnukinja ni srečna, jo pokliče k sebi. Daphne se vrne na čarobni grški otok in se spominja tako svojih najlepših kot tudi najpretreslivejših trenutkov v otroštvu. A na dan pridejo zamolčane skrivnosti iz drugih časov, zgodbe o pogumu in lojalnosti. V Daphne se začne prebujati strast in v vetru zasliši šepetanje resnice ...

Recenzija Bukla

Grški miti in legende so na majhnih in oddaljenih otočkih še kako živi in to velja tudi za Erikuzo, turistično nezanimiv otok, kjer življenje teče veliko počasneje in se vsi domačini med seboj dobro in dolgo poznajo. Ko se mlada vdova Daphne, izseljenska hči, iz Amerike vrne na otok k ljubljeni babici (ja-ji), da bi se z njenim privoljenjem v drugo poročila s premožnim ameriškim bankirjem, se v velikem pričakovanju zgane malo mesto in vsi njegovi prebivalci. Daphne na otoku obuja spomine na poletja, ki jih je preživela z ja-jo, in poskuša ponovno najti stik s svojo hčerko, ki jo je zaradi obilice dela v New Yorku zelo zapostavljala. Dnevi minevajo v veselem druženju s sorodniki, pričakovanju poroke in pripravi slastnih grških specialitet, a ostarela in bolehna ja-ja sliši ciprese, ki pravijo, da Daphne čaka drugačna pot.

Renate Rugelj, Bukla 103

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...