Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Mansfield Park, 1. del

Jane Austen
Mansfield Park, 1. del
28,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Miš
Zbirka Srebrne niti
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-272-118-3
Naslov izvirnika Mansfield Park
Leto izdaje izvirnika 1814
Prevod Meta Osredkar
Urejanje Andreja Perić Jezernik

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
780 g
424 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Roman Mansfield Park je bil v času svojega izida, prvič je izšel leta 1814, največja prodajna uspešnica Jane Austen. Na eni strani nam avtorica predstavi Bertramove, ki pripadajo aristokraciji, na drugi Crawfordove, ki so premožni meščani, v koraku s trenutnimi trendi, in na tretji družino Price, ki zastopa delavski sloj ter ji revščina in pomanjkanje nista tuja. Roman se od ostalih del avtorice razlikuje po tem, da se dotika več vsebinskih področij hkrati (posvečenja v duhovništvo, kolonializma, izobrazbe, stanovitnosti, tradicionalnih običajev itd.). Ob branju lahko občudujemo poglobljenost in kompleksnost, s katerima se je avtorica lotila obravnavane problematike in glavne junakinje.

Recenzija Bukla

Čeravno govorimo o bolj netipičnem delu Jane Austen, je zgodba o revni Fanny Price, ki ob svojih bogatejših bratrancih odrašča pri teti in stricu in kljub svoji plašnosti zvesto ohranja moralne vrednote, veljala v času svojega nastanka za njeno najbolj prodajano knjigo. Mansfield Park iz naslova je velikansko posestvo, kjer razširjena družina mirno preživlja svoje dneve, vse dokler se v bližini ne naselita Henry Crawford in njegova lepa in vihrava sestra Mary. Ta sprva vrže oko na bogatega dediča posestva Toma, kasneje pa se spogleduje tudi z mlajšim Edmundom, ki je bil do tedaj edini zaupnik nežne in neizkušene Fanny. Spletke, flirtanje in naporni časi, ki so pred njimi zapeljejo njihova življenja po nepričakovanih poteh.

Renate Rugelj, Bukla 91-92

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...