Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Miniaturistka

Jessie Burton
Miniaturistka
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2372-2
Naslov izvirnika The Miniaturist
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Mojca Svetičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Nič ni tako skrito, da se ne bi razkrilo ...

Na jesenski dan leta 1686 osemnajstletna Nella Oortman potrka na vrata imenitne hiše v najbogatejši amsterdamski četrti. Prišla je z dežele, da bi začela novo življenje kot žena bogatega nizozemskega trgovca Johannesa Brandta, ampak namesto njega jo sprejme njegova osorna sestra Marin. Johannes pride šele kasneje in ji pokloni nenavadno poročno darilo: pomanjšano kopijo njune hiše, ki jo Nella začne opremljati s predmeti, ki jih pošilja skrivnostna miniaturistka.

Življenje v Brandtovi hiši jo sprva bega, ko pa začne odrivati skrivnosti, ki jih skrivajo ljudje v njej, se zave nevarnosti, ki jim grozi. Je njihova usoda v rokah miniaturistke? Je miniaturistka ključ do njihove rešitve ali do propada?

Miniaturistka je zanimiva in napeta zgodba o ljubezni in obsedenosti, izdajstvu in maščevanju, videzu in resnici.

Jessie Burton je britanska igralka. Miniaturistka je njen prvenec, ki je bil preveden v 30 jezikov.

Recenzija Bukla

V sedemnajstem stoletju so v Amsterdamu vladala velika nasprotja, na eni strani bleščeče bogastvo trgovcev in razuzdanost morjeplovcev, na drugi pa stroge cerkvene zapovedi in represija. Mlada Nella, iz obubožane družine, se je bogato poročila, a njen mož, uspešen trgovec Johannes, zanjo ni kazal večjega zanimanja. Za poročno darilo ji je podaril veliko leseno omaro, predelano v pomanjšano kopijo njune hiše. Da bi pregnala dolgčas in se izognila moževi zoprni sestri, je Nella začela hišico opremljati s pohištvom in lutkami, ki jih je naročala pri mestnem obrtniku. Miniature so izražale neverjetne podobnosti z ljudmi in dogodki, zato je želela spoznati skrivnostnega umetnika, ki je zgodbe v hiši poznal celo bolj kot njeni stanovalci in jih napovedal, še preden so se zares zgodile. Prvenec britanske igralke, ovit v srhljivo tančico skrivnostnosti, je požel velike uspehe doma in v tujini.

Renate Rugelj, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...