Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Njeno izgubljeno cvetje

Holly Ringland
Njeno izgubljeno cvetje
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4305-8
Naslov izvirnika The lost flowers of Alice Hart
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Katja Bizjak
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
340 g
396 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje
leposlovje > ljubezenski roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Rože so kot spomini. Včasih lahko povedo to, česar besede ne morejo …

Vznemirljiva pripoved o tem, kako nas lahko neizpovedane zgodbe in zgodbe, ki jih iz potrebe po golem preživetju ustvarimo sami pri sebi, še dolgo preganjajo.
Devetletna Alice Hart odrašča v odmaknjenem, idiličnem kraju med nasadi sladkornega trsa in morjem, kjer jo omamne cvetlice, ki jih goji njena mati, skupaj z vsemi skritimi sporočili, ki jih nosijo v sebi, varujejo pred očetovimi temačnimi izpadi. Ko ji tragedija za vselej spremeni življenje, se Alice preseli k babici, ki je še nikoli ni spoznala in na svoji kmetiji goji avstralske avtohtone cvetlice, kjer zavetišče najdejo tudi ženske, ki so tako kot Alice izgubljene ali zlomljene. Po viktorijanski tradiciji naj bi imela sleherna cvetlica točno določen pomen, in ko se Alice privadi novemu življenju, začne z njimi pripovedovati vse tisto, o čemer nikakor ne more spregovoriti.

Recenzija Bukla

Čustven prvenec, po katerem bodo snemali tudi televizijsko serijo, ima vsako od tridesetih poglavij uvodno opremljeno z avstralsko domorodno rožo, katere pomen vstopom v posamezno zgodbo dodaja še posebej vznemirljiv pridih. Avtohtone avstralske cvetlice so kot spomini in včasih lahko povedo to, česar besede ne zmorejo. Tega se zaveda tudi osemletna Alice, ki dopoldneve, še posebej kadar ni doma nasilnega očeta, z mamo preživlja na vrtu, kjer spokojno in predano skrbita za pisano cvetje. Pri devetih letih tragično izgubi starša in mora se odseliti daleč proč od avstralske obale, v središče rdeče puščave, k babici, ki je do tedaj ni še nikoli srečala. Bo trpinčena deklica med neznanimi in prav tako zlorabljenimi ženskami, ki delajo na babičini cvetlični kmetiji, zmogla zaceliti svoje rane in zaživeti polnovredno življenje? Sčasoma na dan privrejo družinske skrivnosti in mlada ženska mora zbrati precej poguma, da bi končno lahko premagala sence svojega otroštva. Ji bo to uspelo?

Renate Rugelj, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...