Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poletje v parizu

Sarah Morgan
Poletje v parizu
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4344-7
Naslov izvirnika One summer in Paris
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Lidija Kreft

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Grace je možu za praznovanje petindvajsete obletnice poroke pripravila presenečenje kot še nikoli: romantično potovanje v Pariz. Ni pričakovala, da bo tudi ona doživela presenečenje – njen mož zahteva ločitev. Šokirana, vendar odločena, da se ne bo zlomila, se Grace odloči, da bo v Pariz odpotovala sama.

Audrey, mlado dekle iz Londona, odpotuje v Pariz, da bi ušla težavam doma. Poletno delo v knjigarni je njena pot v svobodo, toda brez denarja in znanja francoščine se sooča z možnostjo, da bo vse poletje sama postopala po tlakovanih ulicah … Dokler ne spozna Grace in se vse spremeni.

Grace ne more verjeti, kako pogumna je Audrey. Audrey ne more verjeti, kako previdna je sveže samska Grace. Živita v isti stavbi nad knjigarno in odkrijeta, da druga drugi lahko ponudita tisto, kar sta pogrešali. V Pariz prideta, da bi se v novem okolju oddahnili od težav, ki jih imata doma, najdeta pa prijateljstvo, ki bi lahko bilo nekaj najboljšega, kar se jima je kdaj zgodilo …

Recenzija Bukla

Pariz, ki v očeh mnogih velja za mesto luči, romantike in sanj, je za Grace in Audrey, glavni junakinji tega romana, sprva vse prej kot to. Američanka Grace vanj pripotuje, ker ji je preprosto žal, da bi potovanje, ki ga je tako skrbno načrtovala ob srebrni obletnici poroke z možem Davidom, padlo v vodo. Njen soprog ji je namreč na valentinovo priznal, da se želi ločiti, ker se je zaljubil v pol mlajšo Lisso. Istočasno v francosko prestolnico pripotuje tudi osemnajstletna Angležinja Audrey, ki bi v mestu luči rada našla boljše življenje od tistega, ki ga živi doma ob mami alkoholičarki. Ženski dveh različnih generacij se tako nekega dne srečata sredi Pariza in postopoma se začne med njima plesti topla prijateljska vez, ki obema omogoči, da začneta na življenje gledati povsem drugače … Ljubezenski roman prinaša vse tisto, kar naj bi pregovorno ponujal Pariz: obilo topline, romantiko in ukradene, slastne poljube!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...