Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pride ženska k zdravniku ...

Raymond Kluun
Pride ženska k zdravniku ...
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Oddih
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-01-0341-7
Naslov izvirnika Komt een vrouw bij de dokter
Leto izdaje izvirnika 2003
Prevod Tanja Mlaker

Tehnične lastnosti
trda vezava
398 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
nizozemsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Moški, ki si želi živeti.
Ženska, ki ji je usojeno umreti.
Ljubezenska zgodba 21. stoletja.

Stijn in Carmen sta mlada, lepa, zaljubljena in zajemata življenje z veliko žlico. Nato Carmen nenadoma hudo zboli. Stijn se na vso moč trudi, da bi ji stal ob strani, vendar se vseeno zlomi pod težo bremena. Obsesivno se začne zapletati v ljubezenske afere, da bi pozabil na strašljivo resničnost, s katero pa se bo moral prej ali slej spoprijeti – zaradi nje, ki jo ljubi.
Provokativen roman o ljubezni in nezvestobi. Nemiren premislek o življenju in smrti. Izviren vodnik po Amsterdamu in nogometu.

Kluun (Raymond van de Klundert, rojen leta 1964) je bil v ‘prejšnjem življenju’ zaposlen v oglaševalski agenciji. Leta 2001 je izgubil ženo. Takrat je s svojo triletno hčerko Evo odpotoval v Avstralijo in napisal roman Pride ženska k zdravniku, v katerem popisuje tragično izkušnjo z obilo humorja in brez lažne sentimentalnosti.
Zaradi neverjetne iskrenosti čustev in svežega sloga pisanja njegov roman pri vseh bralcih in kritikih vzbuja silovit odziv in priznanje. Roman prevajajo v več kot 20 jezikov, prodane pa so tudi že filmske pravice.

Recenzija Bukla

Tri desetletja po tem, ko je Paul Verhoven po romanu Jana Wolkersa posnel film Turška slast (1973), himno divji, zverinski, hedonistični, a hkrati tudi večni ljubezni, ki so jo Nizozemci konec tisočletja razglasili za najboljši domači film dvajsetega stoletja, je Ray Kluun (1964) pred petimi leti usekal s podobno zgodbo, prilagojeno življenju tretjega tisočletja. Navdahnjen z osebno izkušnjo, ko je še mlad izgubil ženo, potem pa se je s triletno hčerko umaknil v Avstralijo, nam predstavi lep in srečen par Stijna in Carmen, ki ga začne usodno spreminjati rezultat zdravniškega pregleda, ob katerem odkrijejo, da ima Carmen raka. Nizozemsko odprti par, ki monofobnemu Stijnu dovoljuje mnoge skoke čez plot, se znajde pred najbolj nenavadnimi odločitvami dotedanjega življenja, pri kateri v krhkem ravnovesju tesno drug ob drugem hodijo seks, ljubezen in smrt. Roman prevajajo v več kot dvajset jezikov, najbrž bodo po njem posneli tudi film.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...