Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sicilijankina hči

Linda Lo Scuro
Sicilijankina hči
13,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-60-2
Naslov izvirnika The Sicilian womanʼs daughter
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Branka Šnek Oset
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
364 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman

Založnik o knjigi

Neverjetno zanimiv vpogled v mafijsko življenje skozi štiri generacije sicilijanskih žensk. Večina žrtev mafije so Sicilijanci sami. Vloga žensk, tako storilk kot žrtev, je bila vselej močno spregledana. Do zdaj.

Kot hči priseljencev s Sicilije Maria v najstniških letih obrne hrbet svojim koreninam in v celoti sprejme angleški način življenja. Navkljub problematičnemu in skromno preživetemu otroštvu v Londonu si je podprta z inteligenco, lepoto in brezmejno odločnostjo utrla pot v zgornji srednji razred britanske družbe. Postane vljudna in uglajena Britanka. 

Vse dokler manjši izpad nestrpnosti nad njo kot priseljenko v njej ne predrami maščevalnosti, ki jo imajo Sicilijanke v krvi. Ko začne globlje vrtati v materino preteklost, se znajde iz oči v oči z umazanimi podrobnostmi življenja svojih prednic, in kar je še huje, tudi sama se začne zapletati v svet maščevanja, pred katerim je vse življenje bežala. 

Recenzija Bukla

»Vse se je začelo zelo nedolžno.« S temi besedami nas v svojo zgodbo vpelje Maria, potomka sicilijanskih staršev, ki zdaj, na pragu šestdesetih let, končno živi brezskrbno življenje. Pred kratkim se je upokojila, hčeri sta odrasli in na svojem, mož Humphrey, uspešen bankir, sicer še vedno dela, zato pa ima Maria več časa zase. Vse dokler ji dneva ne zagreni sosed, ki se znese nad kolesom njenega moža. Sicer majhna nestrpnost Mario opomni, da bo za nekatere vedno tujka, ne glede na to, kako močno se trudi zliti z britansko družbo. Kmalu po incidentu jo pokliče sestrična Susi in jo prosi, naj obišče teto Zio. Maria, ki je že v mladosti prekinila stike s svojo širšo družino, se na koncu vendarle odloči za obisk, s tem pa potlačena preteklost in skrivnosti njene družine, močno prepletene z mafijo, začnejo prihajati na plano. Hkrati se začne prebujati tudi Marijina temperamentna kri, ki ne prenese žalitev in išče maščevanje za neumne provokacije sosedov. Roman razplete rast intrigantske protagonistke, ki se vse bolj zapleta v mrežo svoje preteklosti, pred katero je vse življenje bežala. Odličen prvenec je avtorica podpisala s psevdonimom in jasno naznanila, da ne namerava razkriti svoje prave identitete, vsekakor pa upamo, da bo napisala še kakšno napeto zgodbo.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...