Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnosti med nama

Thrity Umrigar
Skrivnosti med nama Novo
13,99 € 13,99 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-84-8
Naslov izvirnika The secrets between us
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Ljubica Karim Rodošek
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
360 g
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ne oblikujejo nas besede, ki jih izgovorimo. Ali celo naša dejanja. Oblikujejo nas skrivnosti, ki so zakopane v naših srcih. 

Bhima, nepozaben glavni lik svetovne uspešnice Thrity Umrigar 'Razdalja med nama', se vrača v tem uspešnem nadaljevanju – v ganljivem in zanimivem romanu, v katerem se bivša služkinja bori proti družbenim razmeram in nesreči, da bi v sodobni Indiji skovala novo pot zase in svojo vnukinjo.

Revna in nepismena Bhima je več kot dvajset let zvesto služila Dubaševi družini, parsijski družini višjega srednjega razreda. Po grozotnem zločinu, ki se je zgodil proti njeni lastni družini, so vdano služkinjo kruto odpustili. Bolečina zaradi tega je bila še toliko večja, ker je to storila Sera Dubaš, muhasta delodajalka, ki je bila dolgo Bhimina edina zaupnica. Bhima, ki je obup in izgubo stoično prenesla, mora zdaj poiskati drug način, da preživi sebe in svojo vnukinjo Majo.

Bhimina sreča pa se nenadoma obrne, ko njeno pot prekriža Parvati, zagrenjena, molčeča starejša ženska. Medtem ko ženski, ki ju je na videz združila usoda, skupaj delata, postajata vse bolj povezani, zaupata si resnice o svojih življenjih in razkrivata rane, ki ju preganjajo.

Čudovita zgodba o razlikah med spoloma, moči, prijateljstvu in drugih priložnostih. Skrivnosti med nama je močan in prodoren roman, ki čudovito prikazuje kompleksnost življenja v sodobni Indiji in grobo realnost, s katero se morata soočiti ženski, ki sta rojeni brez privilegijev in se morata boriti za preživetje.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...