Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Skrivnosti med nama

Thrity Umrigar
Skrivnosti med nama

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-84-8
Naslov izvirnika The secrets between us
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Ljubica Karim Rodošek
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
360 g
416 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > leposlovni roman
indijsko leposlovje

Založnik o knjigi

Ne oblikujejo nas besede, ki jih izgovorimo. Ali celo naša dejanja. Oblikujejo nas skrivnosti, ki so zakopane v naših srcih. 

Bhima, nepozaben glavni lik svetovne uspešnice Thrity Umrigar 'Razdalja med nama', se vrača v tem uspešnem nadaljevanju – v ganljivem in zanimivem romanu, v katerem se bivša služkinja bori proti družbenim razmeram in nesreči, da bi v sodobni Indiji skovala novo pot zase in svojo vnukinjo.

Revna in nepismena Bhima je več kot dvajset let zvesto služila Dubaševi družini, parsijski družini višjega srednjega razreda. Po grozotnem zločinu, ki se je zgodil proti njeni lastni družini, so vdano služkinjo kruto odpustili. Bolečina zaradi tega je bila še toliko večja, ker je to storila Sera Dubaš, muhasta delodajalka, ki je bila dolgo Bhimina edina zaupnica. Bhima, ki je obup in izgubo stoično prenesla, mora zdaj poiskati drug način, da preživi sebe in svojo vnukinjo Majo.

Bhimina sreča pa se nenadoma obrne, ko njeno pot prekriža Parvati, zagrenjena, molčeča starejša ženska. Medtem ko ženski, ki ju je na videz združila usoda, skupaj delata, postajata vse bolj povezani, zaupata si resnice o svojih življenjih in razkrivata rane, ki ju preganjajo.

Čudovita zgodba o razlikah med spoloma, moči, prijateljstvu in drugih priložnostih. Skrivnosti med nama je močan in prodoren roman, ki čudovito prikazuje kompleksnost življenja v sodobni Indiji in grobo realnost, s katero se morata soočiti ženski, ki sta rojeni brez privilegijev in se morata boriti za preživetje.

Recenzija Bukla

Ne zgodi se prav pogosto, da bi brala zgodbe žensk iz najrevnejših slojev urbanega indijskega življenja, kadar pa naletim nanje, si zmeraj rečem, da moram o njih izvedeti še kaj več. Zato sem bila še toliko bolj vesela, ko sem te dni naletela na nadaljevanje Bhimine zgodbe iz svetovne uspešnice Razdalja med nama (Meander, 2009), na nov roman avtorice ameriško-indijskih korenin, bivše novinarke in profesorice kreativnega pisanja, Thrithy Umrigar (1961). Nepismena, a pogumna in poštena Bhima je morala v prvem delu sramotno zapustiti bogato družino, ki ji je zvesto služila dolga leta, da je lahko prikrila kruto resnico in mladi gospodarici rešila družino. Vendar je bila to zanjo in njeno vnukinjo Majo morda boljša odločitev, kot je kazalo na prvi pogled. Spoznala je nove, pogumne in drugačne ženske, ki so ji pokazale osnovne korake za uspešno prodajo na tržnici, Maji pomagale dokončati gimnazijo in spletla so se nova prijateljstva. Kako bodo rane iz preteklosti in skrivnosti, zakopane globoko v srcih, vplivale na njihove priložnosti za boljše življenje? Bodo obtičale ali se pogumno podale spremembam naproti?

Renate Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...