Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Smaragdna obzorja

Tanjin ladijski dnevnik
Aksinja Kermauner
Smaragdna obzorja
23,79 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Miš
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-6630-40-5
Fotografije Anže Miš

Tehnične lastnosti
trda vezava
257 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman opisuje mlado slovensko dekle, ki ji je Slovenija pretesna. Je frizerka in v njej se zbudi želja po pustolovščinah. Ko se razide s fantom, je nič več ne veže na Slovenijo. Prijavi se za delo na veliki prekooceanski križarki, čeprav jo vsi bližnji svarijo pred tem. Odide na izpopolnjevanje v London, kjer spozna kup kolegic z vsega sveta. Ko nastopi delo na križarki, se sooči z ljubosumnostjo osebja, tekmovalnostjo, bliščem bogataškega sveta in celo spolnim nasiljem. Ker je izjemno sposobna, kmalu postane vodja Spa centra, kar vodi v dodatne zaplete.

Tanjin ladijski dnevnik brez sprenevedanja odstira delo in bivanje radoživega mladega dekleta na prestižni križarki Silver kiss, ki predstavlja nekakšen svet v malem. Plovba po smaragdnih morjih in odkrivanje eksotičnih biserov vsak dan prinaša nove, posebne izkušnje, spletke, ljubezni, zamere … Življenje pa je začinjeno z mladostno vitalnostjo, razposajenostjo in slo po novih, drznih in strastnih doživetjih … o katerih večina le skrivoma sanja.
Ob glavni junakinji nastopa paleta običajnih in tudi nenavadnih ljudi, razvajenih gostov, spletajo se tovarištva, prijateljstva in ljubezni. Posebna vrednost romana so izčrpni in slikoviti opisi tujih krajev, v katerih se ladja ustavlja. Kljub zapletom celotno delo preveva optimizem in življenjska sila mlade Tanje, ki se vrne v Slovenijo bogatejša in zrelejša. Sporoča, da je mogoče vse, če se le potrudiš.

Recenzija Bukla

Odrasli bralci avtorico poznamo predvsem po dnevniških nadaljevanjih Hiacinte Novak, je pa tudi aktivna ustvarjalka književnih del za slepe in slabovidne otroke. Njena najnovejša knjiga je povzeta po resničnih zapiskih frizerke Tanje, ki je devet mesecev delala na prestižni križarki in si svoje ladijske dogodivščine zapisovala v dnevnik. Mlada, lepa in razposajena je prekrižarila morja od Cape Towna, Kanarskih otokov, Sicilije, Libanona in Jordanije do Sejšelov. Na ladji se je družila z drugimi člani posadke, srečala svojega izgubljenega očeta, si privoščila nekaj sladkih avantur in spoznala tudi svojega francoskega moža.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...