Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sto imen

Cecelia Ahern
Sto imen
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4047-7
Naslov izvirnika One hundred names
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Neža Ropret
Urejanje Špela Žakelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
300 g
350 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
irsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtorica mednarodnih uspešnic Cecelia Ahern predstavlja svojo najzanimivejšo knjigo doslej – zgodbo o skrivnostih, novih priložnostih in skritih povezavah, ki združujejo naša življenja.

Kariera novinarke Kitty Logan je zaradi škandala splavala po vodi, temu neuspehu pa kmalu sledi še veliko hujša izguba. Constance, ženska, ki je Kitty naučila vse, kar zna, umira. Ob smrtni postelji Kitty svojo mentorico in prijateljico vpraša: »Katero zgodbo si si že od nekdaj želela napisati?«

Odgovor jo čaka na enem samem listu papirja, ki se skriva v Constanceini pisarni – na njem je seznam stotih imen – in nobenega nadaljnjega pojasnila. Preden lahko Kitty prijateljico prosi za podrobnosti, pa je že prepozno. 
Odločena, da lahko razvozla skrivnost in si popravi uničeno samozavest, se Kitty posveti raziskovanju. Spoznava ljudi, ki se skrivajo za imeni s seznama, in skuša odkriti, kaj jih povezuje. Med spoznavanjem teh popolnoma običajnih ljudi in poslušanjem njihovih zgodb začne Kitty povezovati koščke sestavljanke in pred očmi se ji prikaže nepričakovana slika Constanceinega življenja … ki ji pomaga, da bolje razume tudi sebe.

Recenzija Bukla

Kitty Logan, uspešna novinarka z vzpenjajočo se kariero, je imela še do nedavnega vse pod nadzorom. Svet ji je ležal pred nogami. Potem pa je prejela lažne informacije in spoštovanega učitelja telovadbe nevede po krivem obtožila spolnega zlorabljanja dveh dijakinj. Ko pride resnica na dan, se ji svet podre. Suspendirana je s televizijske postaje in na sodišču obsojena klevetanja. Za nameček jo še brez slovesa zapusti fant. Ko ji v najhujših trenutkih umre tudi dolgoletna mentorica, se znajde na dnu. A Constance jo čuva tudi v smrti. Zapusti ji seznam stotih imen, brez kakršnihkoli pojasnil ali napotkov. Kitty mora s seznama splesti zgodbo, v sebi znova najti angažirano novinarsko žilico, popraviti napake preteklosti in predvsem odpustiti sami sebi. Cecelia Ahern, avtorica številnih, v več kot štirideset jezikov prevedenih uspešnic, navdihuje tudi z izbranim romanom, v katerem v svoji tipični maniri naslika junake z napako in jim potem z upanjem in optimizmom popelje skozi preizkušnje življenja.

Vanja Jazbec, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...