Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Strune življenja

Hazel Prior
Strune življenja
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4210-5
Naslov izvirnika Ellie and the Harpmaker
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Maja Lihtenvalner
Urejanje Špelca Mrvar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12.5 cm
300 g
326 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Šele naključno srečanje ti včasih pokaže, kako želiš preživeti življenje.

Spoznajte Ellie, ki živi tiho, zadovoljno življenje s svojim možem Clivom. Zadovoljna je, da se lahko klati po exmoorskem podeželju in tu in tam napiše pesem, ki je nihče nikoli ne bo prebral; zadovoljna, da lahko sanja o vseh stvareh, ki ji jih še ni uspelo narediti. Pa je res?

Spoznajte Dana. Prepričan je, da potrebuje samo prostor in čas, da lahko izdeluje harfe v svojem skednju bogu za hrbtom sredi exmoorskega barja. Uživa v samoti, daleč stran od drugih ljudi in – kar je ključno – daleč stran od kakršnega koli presenečenja.

Toda Ellie in Dan še ne vesta, da bo naključno srečanje vse to postavilo na glavo.

Recenzija Bukla

Če se sprehajate po pravljično zelenem Exmoorju in uberete pravi odcep, najdete običajen skedenj, v njem pa Dana, nič kaj običajnega izdelovalca harf. Dan dneve najraje preživlja v naravi, kjer išče primeren les in unikatne kamenčke za okrasitev svojih mojstrskih inštrumentov. Ima vse, kar potrebuje. Svoj mir in tišino, predvsem pa vse pod nadzorom. Dokler v njegov skedenj ne vkoraka rahlo ­zmedena Ellie, ki na prvi pogled živi zadovoljno življenje gospodinje. Dneve si krajša s sprehajanjem po podeželju, sanjarjenjem in občasnim pisanjem pesmi. Ko spozna Dana, ugotovi, da še ni uresničila niti ene reči s svojega seznama doživetij. Na seznamu je seveda tudi igranje harfe … Še dobro, da je naletela ravno na Danov skedenj! Prikupna zgodba, ki jo odlikuje predvsem čudovito opisovanje harfe, vse od izdelovanja do igranja. Harfa je v bistvu srce in duša romana, kar ni presenetljivo, saj je avtorica priznana harfistka, Strune življenja pa so njen več kot odličen prvenec.

Vanja Jazbec, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...