Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sulejman veličastni

Sultanov harem
Colin Falconer
Sulejman veličastni
14,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-00-1945-9
Naslov izvirnika Harem

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
576 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ženski roman
avstralsko leposlovje

Založnik o knjigi

Roman o svetu spletk, čutnosti in moči, kjer ne vladata ne oborožena sila ne diplomatska politika, ampak lepe in skrivnostne ženske za zidovi harema.

V Istanbulu vlada samo en človek – sultan Sulejman Veličastni, veliki osvajalec, razsvetljeni zakonodajalec in prefinjeni pesnik. V srcu njegove palače je harem, v katerem živi na stotine čudovitih mladenk – nekatere od njih so njegove zakonite priležnice, druge trenutne ljubimke, nekatere pa samo navadne sužnje. Med njimi so Gülbehar, ljubljenka in mati Sulejmanovega prvorojenca, Hürrem, Tatarka iz ruskih step, in Giulia, hči beneškega plemiča.

Vse tri so lepotice, a Hürrem je najbolj nevarna – odločena je, da bo nadvladala nad haremom in nazadnje nad samim sultanom. Skrbno načrtuje propad svojih tekmic, se dobrika vladarju in spletkari, da se prebije do vladarske moči. Bo Sulejman zaradi obsedenosti s tem ruskim dekletom izgubil vse zaveznike in prekinil osmansko dinastijo?

Recenzija Bukla

Do zdaj najbolj znano delo Colina Falconerja (1953), pisca pretežno zgodovinskih romanov. Avtor se v pričujočem delu naslanja na zgodovinske dogodke in osebe, vse skupaj pa začini z eksotiko in erotiko turškega sultanovega harema na začetku 16. stoletja. Zgodba se začne s sultanovim napadom na Rodos leta 1522, kmalu po njegovem prevzemu oblasti, večmesečna zmagovita, a krvava bitka pa ga pripelje domov, kjer nanj, vsaka s svojo idejo, čakajo sužnje iz njegovega harema. Ena od njih je prelepa Gülbehar, ki je že rodila Mustafo, sultanovega prvorojenca, in si mu želi dati še kakega otroka, druga je Giulia, prekrasna hči beneškega trgovca, tretja pa je Hürrem, lepa in odločna sužnja ruskega porekla in novinka v haremu, ki je trdno prepričana, da bo prišla do vladarske moči. Zgodovina seveda ve, kateri je uspelo, vas pa bo k resnici popeljalo branje tega romana.

Samo Rugelj, Bukla 95-96

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...