Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tančica z viticami

Tillie Cole
Tančica z viticami
11,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7015-49-2
Naslov izvirnika A veil of vines
Prevod Matej Krajnc
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
320 g
358 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
britansko leposlovje

O knjigi

Večina ljudi je prepričana, da v sodobnem svetu najdemo prince, princese, grofe in vojvode samo še v najbolj znanih pravljicah. Da krone, kraljevski nakit in prestoli sodijo samo v otroške sanje. Spet za druge pa so te stvari del resničnega življenja.
Na Manhattnu so me vedno obravnavali kot nekaj posebnega. Vse to zaradi imena mojih prednikov in dediščine. Vse samo zato, ker sem povezana z najpomembnejšo družino svoje države. Caresa Acardi sem, vojvodinja Parmska. Po žilah se mi pretaka modra italijanska kri. Rodila sem se, da se bom dobro poročila. In zdaj je poroka tik pred vrati. Poročila se bom v hišo Savonovih.
Savoni bi bili plemiška družina, če Italija leta 1964 ne bi ukinila monarhije. Toda aristokrati se zaradi tega nismo odrekli svojemu življenju. Savonovi so ohranili moč tam, kjer ta največ šteje. Naši tesno prepleteni posli in s tem denarne poti, status in plesi v maskah so še vedno zelo prisotni in živi. In jaz bom kmalu postala ena izmed njih. Kmalu bom postala žena princa Zena ...

Recenzija Bukla

Prekrasna zgodba o brezmejni ljubezni je postavljena v čarobno pokrajino italijanske Umbrije. Plete se okoli italijanskega plemstva, ki je kljub ukinitvi monarhije leta 1946 ohranilo svoj status in vpliv. Plemiško kri še vedno premožne družine ohranjajo predvsem z dogovorjenimi porokami in taka čaka tudi triindvajsetletno Careso Acardi, vojvodinjo Parmsko, ki mora na očetov ukaz zamenjati živahno newyorško življenje za umirjeno vinogradniško posest v Umbriji, kjer jo čaka izvoljenec, razvpiti plemiški lomilec src, princ Savono. Čeprav ne čutita nikakršne naklonjenosti, sledita ukazu očetov, ki skušata s poroko ohraniti premoženje in ugled obeh vinogradniških družin. Stvari pa se zapletejo, ko Caresa spozna preprostega vinogradniškega delavca Achilla. Kljub ljubezni na prvi pogled in prvinski privlačnosti, ki vlada med njima, ju razdvaja globok prepad med njunima svetovoma. Ga bosta uspela preseči in zaživeti skupaj?

Kristina Sluga, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...