Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Večni spomin

Lorraine Heath
Večni spomin
12,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-7052-54-1
Naslov izvirnika Always to remember
Leto izdaje izvirnika 1996
Prevod Ljubica Karim Rodošek
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
350 g
388 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tudi če mislite, da veste, kaj vse je moški sposoben narediti za svojo ljubezen, preberite to knjigo, ker bo premaknila meje mogočega v vaši domišljiji in čustvih. Clayton ni želel prijeti za orožje in se boriti za konfederacijo, zato so mu v rodnem kraju vsi obrnili hrbet. Ne samo to, označili so ga za dezerterja in ga zaprli. Sovraštvo je prestopilo vse meje in nevzdržen stud, ki se je budil v meščanih v njegovi prisotnosti, je bil tako vseprisoten, da je dan za dnem rezal globoke rane v nežno dušo tega izjemnega moškega.

Meg, ki je v vojni izgubila moža in brate, mu je kot kazen naložila delo. Rekla mu je, naj izkleše spomenik vojnim junakom mesta. Da bo lahko čutil krivdo, ko bo vanj vklesoval imena padlih borcev. Tako sta nekaj mesecev, hočeš nočeš, dan za dnem preživljala skupaj in Meg je nanj začela gledati drugače. V njem je začenjala videti neomajno moč, neupogljivo hrbtenico.

Odkrila je, da se junak lahko skriva tudi v na videz strahopetnem moškem. Da je lahko zelo strastno tudi srce, ki je zaradi grenkobe okamnelo. In da prava ljubezen – enako kot pogum – raje šepeta kot vpije. Pogum ni širokoustenje in razkazovanje mišic, pogum je zvesto sledenje svojemu srcu in neomajni veri v dobroto.

Recenzija Bukla

Lorraine Heath dobro poznamo po zgodovinskih ljubezenskih romanih iz visoke londonske družbe, v katerih nas prepriča z izvirnimi zapleti, v zadnjem času pa smo imeli priložnost spoznati tudi njene vestern ljubezenske romane, ki se odvijajo v Teksasu. Tokrat spremljamo zgodbo Claytona, ki se zaradi svojih prepričanj ni hotel pridružiti vojski v boju za konfederacijo in je pokončno sprejel posledice. Označili so ga za dezerterja in ga mučili v zaporu, po vrnitvi v rodni kraj pa ga vsi zaničujejo in šikanirajo. Tudi Meg, ki je v vojni izgubila moža in brate, je ena od tistih, ki bi raje videla, da bi se Clay vrnil mrtev. Da bi mu vzbujala krivdo, je pri njem skrivaj naročila spomenik padlim in se odločila nadzirati njegovo delo, medtem pa je spoznavala moškega, ki mu vsi pravijo strahopetec, v resnici pa je neomajen v svojih prepričanjih, zadržan, a trden, ter srčen in predan. S svojimi dejanji jo je presenečal na vsakem koraku in počasi je Meg spoznala, da se pogum ne meri z izstreljenimi kroglami, ljubezen pa se včasih najde tam, kjer jo najmanj pričakuješ.

Klara Jarc, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...