Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Assassin´s Creed. Zavrženi

Oliver Bowden
Assassin´s Creed. Zavrženi
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-00-3584-8
Naslov izvirnika Assassin's creed. Forsaken
Prevod Samo Kuščer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13,5 cm
330 g
376 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > fantazijski roman
britansko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

»Odličen mečevalec sem in se spoznam na smrt. V svoji nadarjenosti za smrt ne najdem posebnega zadovoljstva. Zgolj dober sem v tem.«
London, 1735. Haytham Kenway se uči mečevanja že od mladih nog, takoj ko je lahko poprijel za meč. Ko neke noči oboroženi možje požgejo njihovo družinsko hišo, mu ubijejo očeta in ugrabijo sestro, se pred njimi obrani na edini način, ki ga pozna – z ubijanjem.
Potem ko ostane sam, ga pod okrilje vzame skrivnostni učitelj in ga izuči v smrtonosnega templjarja. V žgoči želji po maščevanju se Haytham poda na pot za zlikovci, pri tem pa ne zaupa nikomur in ničemur, ampak se sprašuje o resničnosti vsega.
V nenehnem boju z zaroto in izdajstvom prodira vse globlje v stoletja staro bitko med redoma morilcev in templjarjev.

Recenzija Bukla

Assassin\\'s Creed je priljubljena serija video iger, akcijskih pustolovščin, ki opisuje boj za prevlado sveta med redoma templjarjev in morilcev. Gre za zgodovinsko fikcijo (mimogrede: eden izmed navdihov prvega dela igre, umeščenega v čas tretje križarske vojne, je bil po navedbi avtorjev roman Alamut Vladimirja Bartola), ki je tekom nadaljevanj posegla v različna časovna obdobja. Konec oktobra izdani že deseti del z naslovom Assassin\\'s Creed Origins bo lastnikom igralnega ploščka s skokom v ptolomejsko obdobje starega Egipta morda razkril izvor omenjenega spora, tiste, ki radi (tudi) berete, pa bo pričujoči roman prestavil v 18. stoletje med prigode, ki se vrtijo okoli ameriške revolucije. Zavrženi so napisani kot dnevniški zapisi Haythama Kenwaya (enega izmed likov v AC3), od njegovega desetega leta v Angliji, ko mu ubijejo očeta in ugrabijo sestro, do njegove kasnejše življenjske poti, ki jo tke želja po maščevanju. Izurijo ga templjarji, a ne zaupa nikomur. Napeta pripoved, polna zarot, ki tistim, ki so to zgodbo že »preigrali«, ponudi svež pogled in nov zorni kot na nekatere že znane dogodke.

Aleš Cimprič, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...