Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Beneško naročilo

Marina Fiorato
Beneško naročilo
32,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Učila International
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-00-2177-3
Naslov izvirnika The Venetian Contract
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Mateja Maligoj
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
384 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
britansko leposlovje

Založnik o knjigi

Piše se leto 1576. Pet let po porazu Osmanskega cesarstva v bitki pri Lepantu se v Benetke neopaženo prikrade ladja s smrtonosnim tovorom. Mož, bolj mrtev kot živ, se izkrca in opoteče na Trg svetega Marka. V Benetke prinaša darilo iz Konstantinopla. V nekaj dneh se po vsem mestu razširi kuga in turškemu sultanu se s tem uresniči želja po maščevanju.

Toda na ladji se skriva tudi slepa potnica Fejra, mlada in lepa haremska zdravnica, ki je ubežala svoji usodi sultanove konkubine. Le po zaslugi svoje pameti in medicinskega znanja preživi divjanje kuge v Benetkah.

Dož v obupu naroči Andreu Palladiu, naj zgradi najimenitnejšo cerkev v svoji karieri, tako veličasten božji dar, da bodo Benetke odrešene. Toda v nevarnosti je tudi Palladijevo življenje in Annibale Cason, najboljši kužni zdravnik v mestu, se mora pošteno potruditi, da ga reši. Pri tem spozna Fejro, ki jo je Palladio vzel pod svoje okrilje, žensko, ki mu ni kos le v znanju medicine, temveč ga nauči še veliko več …

Recenzija Bukla

Legendarno bogastvo beneških trgovcev in njihova nekdanja družbenopolitična moč sta povsem prevzela angleško pisateljico (italijanskih korenin), ki je tudi svojo peto knjigo postavila na sredino 16. stoletja v svetovno znano mesto kanalov in mostov. Takrat je Benetkam vladal pravični dož Venier, ki so mu maščevalni Turki poslali s kugo okuženo galejo, da bi zredčila beneške vrste in oslabila njihovo trgovsko moč. S smrtonosno ladjo je v Benetke prišla tudi Fejra, mlada haremska zdravnica, ki je dobro poznala skrivnosti osmanske medicine. Venetio je v strahu pred popolnim pogubljenjem mesta pri arhitektu Palladiu naročil gradnjo najveličastnejše cerkve, hkrati pa je mlademu kužnemu zdravniku Casonu na majhnem otoku omogočil ustanovitev karantenske bolnišnice za okužene Benečane. Za Casona in Fejro pa je usoda imela povsem drugačne načrte.

Renate Rugelj, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...